2024. április 12., péntek

Karácsonyra hangolódott Törökkanizsa

A Tiszagyöngye Művelődési Egyesület megtartotta hagyományos évzáró ünnepségét

Pénteken este a törökkanizsai színházteremben tartotta meg évzáró karácsonyi ünnepségét a Tiszagyöngye Művelődési Egyesület. Az ünnepi műsoron felléptek az egyesület szakcsoportjai, valamint a magyarkanizsai Cifraszűr népdalkórus és az oroszlámosi Dr. Batthyány-Strattmann László Művelődési Egyesület Pántlika néptánccsoportja is. 
Az eseményen ünnepi köszöntőt mondott Kovács Magdaléna, a Tiszagyöngye Művelődési Egyesület elnöke, aki beszédében úgy fogalmazott: Itt állunk a legszebb ünnep küszöbén. Szívünk megtelt szeretettel, lelkünk különös fényben ragyog. A Kisjézus születésére várunk, a csodára, mely életünk és hitünk örök megerősítője, forrása. A kétkedésre, sóhajra, könnyre, a világban őrjöngő rosszra mindig választ adva virrad ránk hamarosan.
– Ilyenkor decemberben mindennél jobban hiszünk a csodában. Hiszünk a születés, a szeretet, a jóság, a mosoly erejében. S ebben a hitben mi magunk is újjászületünk, megerősödünk, többek leszünk. Ilyentájt elhalkul a panasz, segítő jobbot nyújt a kéz, mindennapi harcainkat is könnyebbnek érezzük talán. S hogy ez a könnyedség és vele az ünnep még inkább teljes lehessen, ahhoz a Tiszagyöngye Művelődési Egyesület a sokéves hagyományokat követve színes művelődési műsorral járul hozzá. Egyesületünk számára kettős az ünnep, hiszen tíz éve, 2013 decemberében vehettük birtokba a saját székházunkat, ahol hosszú évek, sőt évtizedek után otthonra leltünk, s velünk együtt mindazok, akik a hagyományápolás feladatát magukénak érzik. A kisközösségek sajátossága, hogy ha jól tudnak szerveződni, igazi családként működnek, s jó gazda módjára, féltő gonddal óvják a javakat, melyeket elődeik rájuk bíztak. Azt hiszem, mi egy ilyen család vagyunk. Így dolgozunk, de így is ünnepelünk. Köszönjük mindenkinek, aki azzá, ilyenné formálta, és mindazoknak, akik felismerték s vállalták a vele járó felelősség súlyát. A felelősségét, amivel viszont mi tartozunk magunknak, de mindenekelőtt a jövő nemzedékének – fogalmazott Kovács Magdaléna. 
Az egyesület elnöke minden jelenlévőnek áldott, békés karácsonyi ünnepeket kívánt a Tiszagyöngye Művelődési Egyesület nevében,

Nyitókép: Gergely Árpád felvétele