2024. április 20., szombat

Őszi hangulat Törökbecsén

Kétnapos virágfesztivál a bánáti város központjában

Az idén is mindenki kedvére válogathatott a törökbecsei őszi virágfesztiválon, amelyet kedden és szerdán tartottak meg a város központjában. Mintegy harminc kiállító várta a vásárlókat: a virágtermelők mellett kézművesek is kínálták portékájukat.

Az óbecsei Szabó Kertészet rendszeres kiállítója az óbecsei és a törökbecsei virágpiacoknak egyaránt.

– Szezonjellegű növényeket árusítunk, vannak krizantémok, árvácskák, ami még ilyenkor érdekes, az a csarab vagy seprűvirág. Emellett kínálatunkban szerepelnek még szobanövények, és többéves kint telelő növények. Az idei őszi törökbecsei virágpiac most sokkal gyengébb, mint az óbecsei volt, a legtöbb vásárló a mindenszentekre készülődik. A krizantémok a legkelendőbbek – közölte Szabó Csilla, az óbecsei Szabó Kertészet tulajdonosa.

A szintén óbecsei Eurogarden Kertészet is várta a vásárlókat a törökbecsei őszi virágfesztiválon.

– Elég nagy a kínálatunk: vannak szobanövényeink, kint telelő és örökzöld növényeink, mediterrán növényeink. Ilyenkor a vásárlók főleg szobanövényeket vesznek, hogy szebbé tegyék a benti helyiségeket, emellett árvácskát és krizantémot, ezek most virágzanak, díszítik a kerteket. Lassan kezdik beszerezni az örökzöldeket és a díszfákat, habár a díszfákat illetően ez az időszak még korai. Az ilyen rendezvények hozzájárulnak a díszkertek népszerűsítéséhez, mivel nálunk még mindig divat, hogy ha a szomszédasszony valamit vásárol, akkor olyan nekünk is kell. Pozitív, hogy az emberek elkezdtek foglalkozni a környezetükkel. A vásárlók azért jönnek a virágpiacra, hogy virágot vegyenek – mondta Kiss Klára, az Eurogarden Kertészet munkatársa.

A helyi Idegenforgalmi Szervezet 2018 tavaszán rendezett először virágfesztivált, amit évente két alkalommal, ősszel és tavasszal hívnak életre.

Nyitókép: (Fotó: Kancsár Izabella)