2024. április 18., csütörtök

A régió egyik legnagyobb eseménye

Nagyboldogasszony-napok elnevezésű rendezvénysorozat Törökbecsén

Koncertek, mezőgazdasági vásár, kézműves bazár és különféle gyermekprogramok is várják az érdeklődőket az idei Nagyboldogasszony-napok elnevezésű rendezvénysorozaton Törökbecsén.

A régió egyik legnagyobb családi eseménye csütörtökön este, a kézműves sörök utcájának megnyitójával vette kezdetét. Ezúttal 14 kézműves sörfőzde italait kóstolhatják meg a sörimádók. Pénteken délután nyílt meg a Nagyboldogasszony-napok rendezvénysorozat keretében megszervezett 10. Poljo-Fest mezőgazdasági vásár a Tisza mellett. A három nap alatt a legkorszerűbb mezőgazdasági gépeket és kapcsolható eszközöket, növényvédő szereket, vetőmagokat és egyéb mezőgazdasági termékeket mutatják be a látogatóknak. Szintén pénteken délután nyitotta meg a kapuit a kézműves bazár a város központjában, amelyre Szerbia számos településéről érkeztek kiállítók. A rendezvénysorozat három napján, pénteken, szombaton és vasárnap színes gyermekprogramok és különféle műhelymunkák várják a legkisebbeket a törökbecsei Népkönyvtár udvarában. Az idén sem maradt el a hagyományos főzőverseny, amelyet pénteken délután szerveztek meg a Tisza-parton. Ezúttal mintegy 90 bográcsban főtt a halászlé.

A kézműves sörök utcájában 14 kézműves sörfőzde képviseltette magát (Fotó: Kancsár Izabella)

A kézműves sörök utcájában 14 kézműves sörfőzde képviseltette magát (Fotó: Kancsár Izabella)

Szombaton az újvidéki különleges rendőri egység tagjainak munkájával ismerkedhettek meg a gyermekek: a Tisza-part közelében található Pava Sudarski Iskoláskor Előtti Intézmény előtt különféle programokkal, eszköz- és jármű bemutatóval várták a legkisebbeket. A Nagyboldogasszony-napok rendezvénysorozat egyik leglátványosabb programja minden évben a lovas fogatok felvonulása és versenye, azonban ezt a szervezők néhány nappal korábban az afrikai sertéspestis miatt lemondták.

Zenei programok a kézműves sörök utcájában (Fotó: Kancsár Izabella)

Zenei programok a kézműves sörök utcájában (Fotó: Kancsár Izabella)

A rendezvény legnépszerűbb és leglátogatottabb részét a zenei programok jelentik, a Nagyboldogasszony-napok szervezői minden évben az ország és a régió legismertebb előadóit látják vendégül. Pénteken este Kovács Gyuszi és zenekara lépett fel a Tisza-parton felállított szabadtéri színpadon, szombaton este a Partibrejkers, a S.A.R.S. és Senidah fellépésével folytatódnak a programok. Vasárnap Jelena Karleuša és Aca Lukas koncertje után éjfélkor tűzijátékkal zárul a négynapos rendezvénysorozat.

Nyitókép: Az idei főzőversenyen mintegy 90 csapat vett részt (Fotó: Kancsár Izabella)