2024. július 13., szombat
TARTOMÁNYI KORMÁNY

Kézilabdatábor Törökbecsén

Dane Basta tartományi sport- és ifjúsági titkár tegnap Törökbecsén megnyitotta a harmadik Handball Friends kézilabdatábort, amely a Jedinstvo kézilabdaklub szervezésében július 17-éig három helyszínen zajlik: a Miloje Čiplić Általános Iskola udvarában, a Jedinstvo sportcsarnokában és a Tisza-parti homokos pályán.

– Ez a projektum a vajdasági kézilabda és tartományunk sportéletének jövőjét jelenti, a törökbecsei Jedinstvo valóban jól végzi dolgát, és jövőre még hathatósabban fogjuk támogatni a rendezvényt – mondta Basta, és külön üdvözölte a Dobojból érkezett fiatal kézilabdázókat. A sportesemény jelentőségére mutatott rá Matija Kovač, a Jedinstvo elnöke is, aki elmondta, klubjuk több mint négy éve arra törekszik, hogy afféle regionális kézilabdaközponttá váljon, ahol szakértelemmel foglalkoznak a gyerekekkel, hogy egy sikeres csapatot építsenek fel. Köszönetet mondott a támogatásért a tartományi szaktitkárságnak, továbbá a menekült és kitelepített személyeket támogató alapnak, amely megszervezte a doboji gyerekek jövetelét, valamint a našicei Nexe kézilabdaklubnak, mellyel évek óta együttműködnek.

A következő egy hétben a táborban több mint 70 vajdasági gyermek edz és barátkozik. A tábor megnyitóján jelen volt Aleksandar Djedovac, a menekülteket és kitelepülteket támogató alap igazgatója, valamint Rajko Prodanović, a Vojvodina Kézilabda-szövetség titkára is.

Nyitókép: (Fotó: vojvodina.gov.rs)