2024. július 21., vasárnap

Ha nyár, akkor Lake Fesztivál

Szombaton a nagyszínpadon fellép többek között Indira és a Wellhello

Az íráshoz fotógaléria kapcsolódik, amely itt érhető el. 

Harmadik alkalommal szervezték meg a Green Future Events a Lake Fesztivált, amelynek az idén is a topolyai félsziget adott otthont. Az eseményre június 21-e és 22-e között kerül sor, ebben az évben egy ingyenes nulladik napot is szerveztek a fesztiválozóknak. Az idei Lake Fest igazán különleges, többek között számos újítással készültek a színvonalas eseményre, amelyekről Bábi Orsolyát, a fesztivál igazgatóját kérdeztük.

– Az idén több újítással készültünk: a fesztivált leszűkítettük két napra, hogy még színvonalasabb zenekarokat és fellépőket hívhassunk. Azért, hogy a fiatalok ne maradjanak harmadik nap nélkül, a strandon a Matinée Beach Barral karöltve megszerveztük a nulladik, ingyenes napot. Csütörtökön este a fiatalokat koktélbár és három DJ várta. Meglátásaink szerint az eseményen csaknem 300–400 fiatal volt. Nagyon fontos elmondani, hogy újítások közé tartozik még az applikációs fizetés, ami eddig tokenes formájú volt. A zöld jövő, a környezetvédelem szempontjából tértünk át erre a fizetési módra – az applikációt előre le lehet tölteni, de magán a fesztivál területén is lesznek promoterek, akik segítenek ebben. A tokenos bódénál lehet készpénz formájában befizetni az applikációra az összeget. Újítás még, hogy az idén két kisszínpadunk van, amelyeken a retró, a szerb zene, a rádióban népszerű zenék szólnak, illetve Dudektro-est is lesz.

– A fesztivál „zöld” volta miben nyilvánul még meg?

– Azt szoktuk mondani, hogy a Lake Fesztivál a Green Future kistestvére, és mivel a Green próbál egyre jobban a zöld jövőre koncentrálni, ezért a Lake Fest is ezt az elvet követi: a topolyai Komgrad Kommunális Közvállalat jóvoltából a fesztivál területén színek szerint megkülönböztetett, szelektív hulladékgyűjtők kerültek kihelyezésre, a másik a már említett GreenWallet applikáció, a kevesebb papír használata érdekében, hiszen a tokenek félig papírból és félig műanyagból készültek.

– Melyik koncertek iránt volt a legnagyobb érdeklődés?

– A hét közepén már elfogyott a jegyek nyolcvan százaléka, tehát nagyon nagy volt az érdeklődés. Pénteken nagyon népszerű volt a Tankcsapda, ugyanis ők már régen voltak Vajdaságban, a másik zenekar pedig a helyi Phrenia, illetve Relja Popović, az Elitni odredi volt frontembere, akik iránt szintén nagy volt az érdeklődés. Szombaton a legnagyobb érdeklődés Indira, illetve a Wellhello felé van. Természetesen a DJ-s bulik is nagyon közkedveltek ezek mellett. Mindkét napon a fő közönségünk a 15–25 év közötti korosztály, de igyekszünk megszólítani az idősebb generációt is, emellett próbálunk kedvezni a családoknak is, a 14 évesek számára ingyenes a belépő, azonban kizárólag szülői felügyelettel tartózkodhatnak a fesztiválon. A napijegy ára 22 óráig 2000 dinár, utána pedig 2500 dinárba kerül.

– A bulik mellett, milyen programokon vehetnek részt a fesztiválozók?

– Maga a kemping csütörtök 10 órától vasárnap délelőtt 10 óráig van nyitva, ezt azért hoztuk létre, hogy a nulladik napra is eljöjjenek, és a nappali programokon is részt tudjanak venni a fiatalok, ami a sörpong, a röplabda és a dobozmászás, ami egy új programunk. Napközben kint lesz a Magyar Szó is a strandrészen, s mindkét nap koktél is kapható lesz – nyilatkozta lapunknak Bábi Orsolya, a fesztivál igazgatója, aki hozzátette, maga a lokáció is különlegessé teszi az eseményt, ugyanis a félsziget természetközeli élményt ad a fesztiválozók számára.

Nyitókép: Turi Orsolya felvétele