2024. április 14., vasárnap

Díjkiosztó a vállalkozók bálján

135 éves a Topolyai Vállalkozók Általános Egyesülete

Az Egyedi pékség tulajdonosa, Szakál Eleonóra lett a legsikeresebb kezdő vállalkozó a topolyai község területén, Tölgyesi Edit, a Krizantém temetkezési vállalkozás és virágüzlet tulajdonosa pedig a sikeres tradícióval rendelkező vállalkozó díját vehette át. A díjkiosztóra a vállalkozók bálján került sor, amit idén is a Gurman étteremben rendeztek meg gazdag tombolával. Az idén is nagyon sokan járultak hozzá ajándékaikkal a nyereményjáték izgalmassá tételéhez.

Vanyúr Gabriella, a Topolyai Vállalkozók Általános Egyesületének titkára elmondta, hogy idén ünneplik egyesületük fennállásának 135. évfordulóját. Feladatuk továbbra is, hogy kezdeményezik, ösztönzik, segítik és koordinálják azokat a tevékenységeket, amelyekkel kedvezőbb feltételeket teremthetnek a tagok számára. Napi szinten segítséget nyújtanak a kisvállalkozóknak ügyes-bajos dolgaik intézéséhez. Különböző ünnepségeket is szerveznek. Ilyen a hagyományosan megrendezésre kerülő vállalkozók bálja, amit februárban szokás megszervezni, de a járványhelyzet miatt idén kicsit későbbre halasztották.

Vanyúr Gabriella a díjkiosztón köszönetet mondott minden egyesületi tagnak a bizalmukért, valamint az önkormányzatnak is a nekik nyújtott támogatásért. Az egyesület igazgatóbizottságának döntése alapján az említett két vállalkozót díjazták idén. Tomik Nimród, Topolya község képviselő-testületének elnökhelyettese adta át az elismeréseket. Az első kategória volt idén is a sikeresen fejlődő vállalkozás a 2021-es évben. A díjazott vállalkozó az indoklás szerint mert nagyot álmodni, és keményen dolgozni céljai megvalósításáért. 2021. június 4-én megalapította vállalkozását, amely sikeresen fejlődik, biztosította helyét a piacon. 2022-ben tervezi tevékenységének bővítését és több alkalmazott foglalkoztatását. Termékeinek minősége, sokszínűsége teszi vonzóvá vállalkozását a vevőkör számára.

A második kategóriában jutalmazott vállalkozó sokéves sikeres munkájáért kapott elismerést. Egy családi vállalkozásról van szó, lényegében anya-lánya csapatmunkáról, igazán követendő példáról. A vállalkozó az üzletét közel húsz esztendeje alapította Topolyán. Üzletüket a legszomorúbb és a legboldogabb életeseményeinkkor is felkeresik az emberek. Szemet gyönyörködtető alkotásaikkal elvarázsolnak mindenkit – hangzott el az indoklásban. Időt és energiát nem kímélve fogadják ügyfeleiket, teljesítik kívánságaikat, és munkáikkal szereznek örömet vagy nyújtanak vigaszt. Ez teszi sikeressé vállalkozásukat.

Az egyesület elődjének tekintett, iparosegyesületként működő szervezetet az egykori kisiparosok 1887-ben alapították. Mostani formájában 2002-ben jegyezték be a körzeti gazdasági kamaránál.