2024. június 21., péntek

Fiataloktól fiataloknak

Népszerűsítési körúton a Képes Ifjúság

A cikkhez tartozó képgalériát ITT tekinthetik meg.

Népszerűsítési körútra indult a Magyar Szó szerdai mellékleteként, kéthetente megjelenő Képes Ifjúság, aminek célja az ifjúsági lap újbóli köztudatba hozása, az újságolvasás népszerűsítése. A körút első állomása a topolyai Dositej Obradović Gimnázium és Közgazdasági Középiskola volt.

A topolyai tanintézményben tett látogatás során az iskola gimnazistái és közgazdaság szakos tanulói rendhagyó magyaróra keretében megismerkedhettek az ifjúsági lap történetével, az újság tartalmával, emellett az újságírás nyújtotta lehetőségekről is szólt Benedek Miklós, a Képes Ifjúság szerkesztője. Az óra interaktív részében Turi Orsolyának, a Képes Ifjúság munkatársának vezetésével a Képes Ifjúsággal kapcsolatos kvízjátékot is játszottak a diákok. A középiskolások a program során kérdőívet is kitöltöttek, amely arra szolgál majd, hogy a válaszaik alapján még fogyaszthatóbbá, érdekesebbé tegyék számukra a lap tartalmát. Minden diák jelképes ajándékot kapott.

 

Csoportkép a topolyai gimnazistákkal (Sós Rudolf felvétele)

Csoportkép a topolyai gimnazistákkal (Sós Rudolf felvétele)

A közgazdaság szak tanulói a Képes Ifjúság munkatársaival (Sós Rudolf felvétele)

A közgazdaság szak tanulói a Képes Ifjúság munkatársaival (Sós Rudolf felvétele)

A körút során a Képes Ifjúság munkatársai ellátogatnak minden olyan középiskolába, ahol magyar nyelven is zajlik az oktatás: ebben a hónapban a Zombori Gimnáziumban és a törökkanizsai Dositej Obradović Gimnázium és Szakközépiskolában tesznek látogatást, emellett részt vesznek Óbecsén a Középiskolások Művészeti Vetélkedőjén. A Képes Ifjúság népszerűsítése több hónapos tervezési és szervezési folyamatot igényelt, amelynek megvalósítását nagyban segítette és támogatta a Magyar Szó vezetősége, szerkesztőségei és marketingosztálya.

Nyitókép: A kvízjáték nyertesei az ajándék napszemüveggel (Turi Orsolya felvétele)