2024. május 21., kedd

A kitartó munka gyümölcse

A zentagunarasi NADS bekerült az olaszországi Street Dance Kupa döntőjébe

Kiemelkedő sikert ért el a minap Magyarkanizsán az Euro Show Dance Fest nemzetközi táncversenyen a zentagunarasi székhelyű North Aurora Dance Studio. A megmérettetésen negyven táncossal vettek részt a mini, a gyermek, a junior és a felnőtt kategóriában, és jazz dance, contemporary, modern, street dance és hiphop stílusú tánckategóriákban indultak. A versenyen elért eredményekről Tót Malvinka, a tánccsoport alapítója, vezetője és koreográfusa számolt be lapunknak.
– Két arany-, öt ezüst-, egy bronzéremmel, egy negyedik és ötödik, illetve egy hatodik helyezéssel tértünk haza. A mezőny nagyon erős volt, erősebb, mint amilyen általában lenni szokott a street dance és hiphop kategóriában. Ezen a versenyen nincs külön kezdő, haladó és profi besorolás: egy indulási lehetőség van, abban kell bizonyítani.

A Blöff elnevezésű csapat bejutott a Street Dance Kupa olaszországi döntőjébe. Mit jelent a táncosoknak ez a lehetőség?
– A Blöff csapatot Lajkó Bianka, Bodó Lilla, Kadvány Kitti, Kadvány Iván és Glimber Tamás alkotja. Tudni kell erről a versenyről, hogy a bejutás úgymond közvetlen engedélyezett, tehát azok vehetnek rajta részt, akik az előválogatón megkapják az erről szóló bizonylatot. Előválogatók már több országban is voltak, nálunk legutóbb Magyarkanizsán az Euro Show Dance Festen, amelyen mi is „közvetlenül” bejutottunk az olaszországi versenyre, ezen például olasz, jamaikai és magyar bírók is lesznek. A verseny egy táncos életében jelentős ugródeszkának számít, és mi máris nyertesek vagyunk ezzel a közvetlen bejutással! Hiszem, hogy rengeteg tapasztalattal és élménnyel térünk majd haza, még szélesebb körben ismerhetünk meg személyesen a szakmában dolgozó, ebben a stílusban táncoló embereket. Nagy elégedettséggel tölt el, hogy részesei lehetünk. Büszke vagyok a táncosaimra, a minden percnyi befektetett munkába!

Versenyek tekintetében ezenkívül milyen terveitek vannak?
– Szándékunkban áll további nemzetközi versenyeken is részt venni, de természetesen nem tudunk mindenhova eljutni. Az idén eddig négy országban képviseltették magukat táncosaim a község több településéről. Kiváló tanítványaim minden nemzetközi versenyen nagyszerűen helytállnak, sokat tapasztalnak és fejlődnek, minden alkalommal számos élménnyel gazdagabbak. Szombaton például egy Romániában megrendezésre kerülő versenyen képviselik tánccsoportjukat.

Nyitókép: Tóth Malvinka és a NADS tácosai / forrás: North Aurora Dance Studio