2024. május 18., szombat

Élelmiszeripari-biotechnológiai szak nyílik Topolyán

Nyílt napot szervez a Mezőgazdasági Iskola és Diákotthon

Az általános iskolák végzős nyolcadikosai és a hetedik osztályos diákok számára jövő pénteken, azaz április 26-án nyílt napot tart a Mezőgazdasági Iskola és Diákotthon a Bajsai úti tangazdasága területén. A gyerekeknek 9-től 13 óráig igyekeznek majd bemutatni az iskola alapszakait, és mindazt a munkát, ami jellemzi a tanintézményt – tudtuk meg dr. Horváth Zsolt igazgatótól.
– Bemutatkoznak a mezőgazdasági technikusok, az állategészségügyi szakunk, az élelmiszeripari tecnikusok, a mezőgépszerelők, illetve a többi szak diákjai. Miután a vendégeink megismerték a tangazdaság jellemző épületeit, helyszíneit, állatsimogató, traktorhajtás, különböző foglalkozások színesítik a programot. És szervezünk a diákok körében igen népszerű kahot játékot, amit a mobiltelefon alkalmazásával lehet játszani. Iskolánk nyílt napjára szervezett buszok érkeznek majd a község általános iskoláiból, de más községekből is várunk érdeklődőket – tudtuk meg az igazgatótól, majd a szeptemberben nyíló új szakok felől is tudakozódtunk.
– Élelmiszeripari-biotechnológiai technikus elnevezéssel új szakot hirdetünk meg leendő elsőseink számára magyar tannyelven, de klasszikus mezőgazdasági-technikusi szakot is lesz lehetőségünk nyitni 28-28 diákkal magyar és szerb tannyelven. Állategészségügyi technikusokat is várunk, 28-28 tanulót, mindkét tannyelven. Mezőgépszerelő és pékképzést is indítunk a következő tanévtől magyar tannyelven, erre 14-14 tanulót várunk, szerb tannyelven pedig pincér-szakács szakot nyitunk 14-14 diák számára – tudtuk meg, mint ahogy azt is, hogy a nyílt nap alkalmat ad arra, hogy népszerűsítsék a Mezőgazdasági Iskola 102 férőhelyes, diákotthona által kínált nagyszerű lehetőségeket is. A szobák kétszemélyesek, teakonyhával, és maga a kollégium legmagasabb besorolású, így a legmodernebb feltételeket kínálja, kiváló menzakonyhai szolgáltatással. A topolyai tanintézmény a TSC Labdarúgó Akadémiájának közelsége miatt várja Szerbia egész területéről a kiemelkedő sportolókat is.
A folytatásban a Mezőgazdasági Iskola és Diákotthon május 9-én, a délelőtti órákban sportnapot rendez az iskola tanulóinak bevonásával. A diákoknak labdarúgásban, röplabdában, kézilabdában, kötélhúzásban, karbirkózásban, azaz szkanderban szerveznek döntő mérkőzéseket.

Nyitókép: Palántákat nevelnek a Mezőgazdasági Iskola és Diákotthon tanulói a tangazdaság sátrában / Fekete Bánov Ágnes felvétele