2024. április 18., csütörtök

Farsangutó Kavillón

A nőnapot is megünneplik, és a húsvéti locsolkodást is megszervezik

Az elmúlt időszakban Kavillón egyre több eseményt szerveznek, amiket elsősorban a gyerekeknek szánnak, de az egész közösséget megmozgatják. Ilyen volt az a télbúcsúztató rendezvény is, amelyet a hétvégén tartottak meg a Tanyaszínház székhelyén. Gere Tünde, az esemény szervezője arról számolt be lapunknak, hogy az idén ez már a harmadik nagyobb rendezvényük.
– Ezt az eseményt a farsang jegyében szerettük volna megszervezni, de kicsit kicsúsztunk a farsangi időszakból. Nemcsak a helyi gyerekek vettek részt a rendezvényen, hanem szerb gyerekeket is meghívtunk a környező településekről. Összesen mint egy 30-40 gyermek öltözött be, amivel nagyon elégedettek vagyunk, és elmondható, hogy a rendezvény is jól sikerült, annak ellenére, hogy mire mindenki felvette a jelmezt, addigra eleredt az eső. Így a falut nem jártuk körül, de ettől függetlenül mindenki jól érezte magát. A gyerekek jót játszottak és barátkoztak. A résztvevőket megvendégeltük farsangi fánkkal és rostonsülttel. Ezt követően, a tanyaszínház adta lehetőséget kihasználva, egy kis diszkót is szerveztünk, így az idősebbeknek is alkalmuk nyílt kicsit barátkozni, kikapcsolódni – számolt be Gere, majd arról is szólt, hogy az eseményt a pobedai helyi közösség és Topolya község önkormányzata támogatta.
Végezetül azt is megtudtuk a szervezőtől, hogy alapítani fognak egy civil szervezetet, hogy az ilyen rendezvényeknek intézményes keretet adjanak. Annál is inkább szükség van a civil szervezetre, mert már tervben vannak a következő események: nőnapra szeretnének ismét egy rendezvényt szervezni, valamint húsvétkor egy hagyományőrző locsolkodást is kalap alá szeretnének hozni.

Nyitókép: Érkeznek a résztvevők a farsangra / Gere Tünde felvétele