2024. április 24., szerda

Temerinben is járt a Mikulás

A hagyományokhoz híven az idén is fehér hintóján járta be Temerin utcáit a Mikulás, aki segédeivel együtt örvendeztette meg a település legkisebbjeit. A díszes menet első útja a telepi iskolába és óvodába vezetett, innen a központi óvodába és a Kókai Imre Általános Iskolába érkezett, ahol az alsós kisdiákok kitörő örömmel, újjongva fogadták. A Mikulás itt is ajándékcsomagokat osztott ki.

Hugyik Anetta, a Mikulás első segédje elmondta, hogy az idén 1200 csomaggal indultak útnak. A csomagokba beletettek mindent, ami szemnek, szájnak ingere, különböző sós és édes finomságokat, egyebek mellett Smokit, csipszet és banános csokoládét is, a gyerekek valóban nagy lelkesedéssel fogadták a Mikulást és segédeit.

– A kicsik nagyon aranyosak, verssel és dalocskákkal kedveskedtek, ez nagy boldogsággal tölt el bennünket. Látszik rajtuk, hogy készültek és már tényleg nagyon vártak. Temerinben nagyon sok a jó gyerek, minden évben egyre több – mondta Hugyik Anetta. Az esemény már egyfajta hagyománnyá vált Temerinben, nagy érdeklődés övezi.

 

Fúró Dénes felvétele

Fúró Dénes felvétele

– A családunkban is szokássá vált, majdnem minden évben bővül azoknak a családtagoknak a száma, akik önként segítenek a csomagolásban és az egyéb feladatokban. Ilyenkor nagyon összefog a család és ez boldoggá tesz – fogalmazott Hugyik Anetta.

A Mikulás elmondta, hogy a sok gyermek mérhetetlen energiával és szeretettel tölti el.

A kistraktorral kiegészült menet útvonala a központi iskolából a piactérre, majd a Nikola Pašić utcában lévő Pogled, innen pedig a telepi Duga üzlethez vezetett.

Nyitókép: Fúró Dénes felvétele