2024. április 18., csütörtök

Szombaton Tinifesztivál

A temerini Sportcsarnokban 17 ifjú énekes mutatja be tehetségét

A Temerini Szirmai Károly Magyar Művelődési Egyesület az idén immár 32. alkalommal szervezi meg a Tini és Ifjúsági Énekes Vetélkedőt.
A színes rendezvényt december 2-án a temerini Sportcsarnokban tartják meg, 17 tehetséges fiatal tündököl majd, két kategóriában: tini és ifjúsági korcsoportban.

A rendezvény kapcsán megtartott sajtótájékoztatón Gőz László, a fesztivál egyik szervezője emlékeztetett a fellépések értékelésének módjára, arra, hogy a zsűri minden produkció után elmondja a véleményét, és osztályozza az elhangzott dalt.

– Érdekesség, hogy nem csak a Sportcsarnok közönsége szavazhat a kedvencére. A közönségdíjas kiválasztásában természetesen részt vesz a csarnok közönsége, de a tévénézők is voksolhatnak mobilapplikáción keresztül. Ezt mind összeadjuk a végén, és így derül majd ki a közönségdíjas kiléte – tette hozzá Gőz László.

A versenyzőket az idén a dr. Vitkay-Kucsera Ágota, Erős Ervin és Szerda Árpád összetételű zsűri értékeli.  

– A zsűri már évek óta négy alapszempontot vesz figyelembe az énekesek rangsorolásakor: a tiszta énekhangot, az érthető szövegreprodukálást, a mozgást és az interpretációt. Ezeket a szempontokat pontozzuk az énekeseknél. Nagyon nehéz szokott lenni a döntés, ezért néha figyelmen kívül hagyjuk a pontozási rendszert és a megérzéseinkre hagyatkozunk. Például vannak olyan énekesek, akiknél az összhatás annyira erős, hogy elnyomja a másik három elemet, vagy elnyom olyan elemeket, amelyeket, mondjuk, a pontozásnál figyelembe vennénk, és ilyenkor általában az történik, hogy a nyertes a legmeggyőzőbb és a leglenyűgözőbb énekes – fejtette ki Szerda Árpád.

A versenyzők már szeptember óta készülnek a megmérettetésre. A fesztivál zenekara, a Freakfancy stúdiójában több alkalommal is próbálhattak.

– Nagy fejlődés látható a fiataloknál, amihez az is hozzájárult, hogy rendszeresen foglalkozunk velük. Felkészítjük őket a szereplésre, hiszen sokan most állnak először színpadra. Emellett tanácsokkal látjuk el, biztatjuk őket, ez pedig a végső produktum színvonalán is meglátszik – mondta Morvai Melinda, aki Ződi Zalánnal együtt háttérénekesként szinesíti majd a fellépők produkcióit.

A fesztivál idei vendégeggyüttese a Baraparty lesz, amely a gálaműsorban szórakoztatja majd a közönséget. A zenekar énekese, Óvári Dániel elmondta, hogy a fesztiválra főként táncdalokkal készülnek, de egy-egy rockosabb dal is felcsendül majd.

A vetélkedő szombaton 19:30 órakor kezdődik. A belépőjegy 300 dinárba kerül és művelődési egyesület klubhelyiségében szerezhető be mindennap 21 óráig, vagy a helyszínen, a rendezvény kezdete előtt.

 

Nyitókép: Gőz László, Morvai Melinda, Óvári Dániel és Szerda Árpád (Fotó: Kasza Jennifer felvétele)