2024. június 21., péntek
HELYHATÓSÁGI VÁLASZTÁSOK 2024

Megszépült a zorkai játszótér

A gyerekek rendezett körülmények között játszhatnak

Csütörtökön a Vajdasági Magyar Szövetség zorkai helyi szervezete környezetszépítő akciót tartott. Az Erdöt utca és a Zorka utca kereszteződésénél elhelyezkedő játszóteret hozták olyan állapotba, hogy az itt élő gyermekek biztonságosan használhassák. Az eseményen jelen volt többek között Góli Csilla, Bognár Pásztor Hajnalka, Matin Hajnalka, Magosi Zsuzsanna és Dobó István képviselőjelöltek. Góli Csilla elmondta, hogy hihetetlen összefogás jellemzi a VMSZ helyi szervezeteit, nem várják a külső segítséget.
– A Zorka helyi közösség elnöke ismert arról, hogy mindig segíti a szomszédokat. A migránshelyzet idején is járta a terepet, és ha jelentették, hogy gond van, reagált rá, mert folyamatos kapcsolatban volt a rendőrökkel. Az előző mandátum ideje alatt ez, a polgárokkal való jó kommunikáció segített nekünk az önkormányzatban, hogy reagáljunk a helyi szükségletekre és igényekre. Így az utóbbi négy évben a Zorka helyi közösség területén 5 kilométer gázvezeték épült ki, illetve 3 kilométer ivóvízvezeték, melyre 90 háztartás csatlakozott. Ennek az értéke több mint 37 millió dinár volt. Nagyon nagy szükség volt erre, hiszen itt van a vízgyár, és mégis ez a legkevésbé lefedett helyi közösség, ami a vízhálózatot illeti. A következő mandátumban is dolgozni fogunk azon, hogy az ivóvíz- és a szennyvízhálózat bővüljön – nyilatkozta a képviselőjelölt.
Kudlik Zoltán, a VMSZ zorkai helyi szervezetének elnöke lapunknak elmondta, hogy a munkaakció célja, hogy olyan környezetet teremtsenek a helyi közösségükben, mint amilyen a város központjában is van.
– Láthatóan ez egy elhagyatott játszótér, amelyet rendbe szerettünk volna tenni. Levágtuk a füvet, összeszedtük a szemetet, összegyűjtöttük a gallyakat, levágtuk az út szélén már életveszélyen magas füvet, amin nem lehetett átkelni, és a gyalogosokat is akadályozó lehajló faágakat is levágtuk. Célunk, hogy az itt élő gyerekeknek olyan rendezett körülményeket biztosítsunk a játszótér használatára, amilyen a városközpontban van. Visszamenőleg öt évre tekintve minden évben szervezünk munkaakciót, általában szemétgyűjtést. Ez az első környezetszépítő kezdeményezésünk. Sajnos sok olyan terület van itt a város szélén, ami elhanyagolt, és a város nem tartja karban őket. Ezért van szükség arra, hogy a polgárok és a VMSZ helyi szervezete összefogjon és rendbe tegye ezeket a területeket – hangsúlyozta Kudlik Zoltán.

Nyitókép: Gál Hermina felvétele