2024. április 24., szerda

Megkezdődött a benevezés a Szabadkai Félmaratonra

Az idén immár hetedik alkalommal rendezik meg a Szabadkai Félmaratont. A Fuss a történelmen át jelmondattal meghirdetett eseményen évente több, mint ezer futó vesz részt itthonról, valamint külföldről, elsősorban a környező országokból. A Szabadkai Félmaraton rövid idő alatt a Belgrádi Maraton után az ország második legtömegesebb utcai futórendezvényévé nőtte ki magát.
A Szabadkai Félmaratonra hagyományosan a városnapi rendezvénysorozat részeként kerül sor, és az idén augusztus 25-én, vasárnap tartják meg. A rendezvényen 5, 10, vagy a 21,1 kilométeres félmaratoni távot kell teljesíteniük a résztvevőknek. Az idei futamokra jelentkezni szombattól a megszokott módon, előzetes regisztrációt követően a trka.rs weboldalon lehetséges.
A félmaratoni távra való nevezés díja 3100 dinár, vagy 31 euró, a 10 kilométeres futamon 2800 dinár, vagy 28 euró befizetésével vehetünk részt, míg az ötkilométeres táv nevezési díja 2500 dinár, vagy 25 euró. A nevezési díj ellenében a résztvevők rajtcsomagot kapnak, benne hagyományosan a rendezvényre készült pólóval, illetve különböző meglepetésekkel, emellett a futókat gazdag frissítőpontok várják a pálya szélén. A résztvevők a célban befutóéremmel gazdagodhatnak, amelyen az eddigi években egy-egy közismert szabadkai épület szerepelt, mint például a Népszínház, a Raichle-palota, vagy a könyvtár. Az idei félmaraton befutóérmeit a későbbiekben mutatják be.
A Szabadkai Félmaraton főszervezője az idén is a Horizont Sportegyesület.
A felnőtt futamokat megelőzően hagyományosan a gyermekek számára megrendezett futóversenyekre is sor kerül.

Nyitókép: Tavaly 1400-an teljesítették a választott távokat / Molnár Edvárd archív