2024. április 20., szombat

Ünnepi munkarend

Az államiság napja alkalmából csütörtökön és pénteken több szabadkai közintézményben és közvállalatban munkaszüneti nap lesz vagy ügyeletet tartanak.
A Szabadkai Egészségházak városi és külvárosi rendelői nem fogadnak pácienseket az ünnepnapokon. Csütörtökön és pénteken általános orvosi ügyeletet szerveznek a IV. számú rendelőben (Karađorđe út 55.) 7 és 20 óra között, 20 órától pedig a sürgősségi betegellátót (Petőfi Sándor utca 24.) kereshetik fel a páciensek másnap reggel 7 óráig. A Gyermekorvosi rendelő (Đura Đaković utca 14.) mindkét napon 7 és 20 óra között fogadja a pácienseket, ez után pedig éjfélig a sürgősségi betegellátót kereshetik fel a páciensek. A Fogorvosi Poliklinika csütörtökön és pénteken 7 és 13 óra között fogadja a pácienseket (Fasizmus áldozatainak tere 16.). A bajmoki és a csantavéri rendelők 24 órában tartanak nyitva mindkét napon.
A Galen Pharm gyógyszertárakhoz tartozó városháza alatti patika csütörtökön és pénteken egész nap nyitva tart. A zorkai, a hajdújárási, a nagyfényi, az újzsedniki, a makkhetesi, a pescsarai gyógyszertárak zárva lesznek ezeken a napokon, a többi patikában ügyeletben 7 és 15 óra között fogadják a pácienseket.
A Parking Kommunális Közvállalat munkatársai csütörtökön és szombaton nem fizetteti meg a parkolást a zárt és a nyitott parkolókban. Ugyanezeken a napokon a közvállalat pénztára zárva tart.
A Köztisztasági és Parkosítási Kommunális Közvállalat munkatársai csütörtökön és pénteken elszállítják a háztartási szemetet, és vállalat a pénztára se lesz nyitva ezeken a napokon.
A Subotica-trans Közúti Utasszállító Közvállalat járatai csütörtökön és pénteken a szombati menetrend szerint közlekednek. Újvidékre és Szegedre 11.40-kor indulnak a járatok, a belgrádi járat azonban nem indul ezeken a napokon.
A Szerbiai Posta Május elseje utcai fiókintézete pénteken 7.30-tól 14 óriág leszz nyitva, a többi zárva tart a két állami ünnepnapon.
A Pogrebno Temetkezési Kommunális Közvállalat csütörtökön 8-tól 12 óráig, pénteken 8-tól 13 óráig végez temetkezési szolgáltatást, temetés azonban nem lesz ezeken a napokon.
A Stadion Kommunális Közvállalathoz tartozó városi korcsolyapálya és a Harcosok sorakozója lakótelepen találhat uszoda csütörtökön és pénteken a megszokott munkaidőben várja a sportolni vágyókat. A Május elseje utcai sportpályák, az asztalitenisz terem és a városi lőtés zárva tart, a közvállalathoz tartozó többi sportlétesítmény ügyeletben fogadja a polgárokat.
A Szabadkai Városi Könyvtár csütörtökön és pénteken zárva tart, szombaton pedig a megszokott nyitva tartási időben, azaz 8 és 13 óra között várja az olvasókat.
A zsinagóga csütörtökön és pénteken a megszokot munkarend szerint, azaz 10 és 18 óra között fogadja a látogatókat, szombaton pedig 10 és 14 óra között.
A nagyobb, élelmiszereket árusító üzletláncok (Lidl, Idea, Roda, Univerexport) boltjaiban csütörtökön és pénteken a megszokott munkaidőben vásárolhatunk.

Nyitókép: pixabay.com