2024. február 28., szerda

Ünnepi hangulat és felvillanó fények

Már javában tart az ünnepi díszkivilágítás elemeinek felszerelése a városközpontban. A fényeket hétfőn, a Winterfest megnyitásakor kapcsolják fel, a jégpályákat és a jégcsúszdát pedig kedden használhatják a lakosok, tudósít a subotica.com hírportál. Mintegy 2500 különböző méretű dekoratív díszelemet helyeznek el a belvárosba és a külvárosi részekre. Világító gömbök, hópelyhek, golyók, jégcsapok, láncok fogják hangulatosabbá tenni a várost az ünnepi időszakban.
– A világítást a Strossmayer, a Matija Gubec, a Dimitrije Tucović, a Maxim Gorkij utcákban, valamint a Korzón, a Kis korzón és a Harcosok sorakozója lakótelepen szerelik fel, emellett Tavankúton, Mérgesen, Nagyfényen, Csantavéren és Békován is. A karácsonyfa a Népszínház főbejárata elé kerül. Az egész Korzót csillagos égbolt égők ékesítik – mondta Nebojša Gabrić, a közvilágítás karbantartásáért felelős ügyintéző.
A Városháza díszbejárata előtt világító rénszarvasok és a Mikulás foglal helyet. A Harcosok sorakozója lakótelepen a hangulatot a világító hóember és családja teszi ünnepibbé, míg a Tito marsall sugárútra a kivilágított szerelmesek padja kerül, az új szökőkútra fénykutat alakítanak ki.
– Idén mindaz az elem felkerül, ami az elmúlt két évben is, a jégcsúszda pedig új külsőt kap, az oldalaira világítás kerül majd, a szerkezetet pedig Szabadka címerével ellátott ponyva fedi – tette hozzá Nebojša Gabrić.
– Hét helyszínen lesz jégpálya: a Harcosok sorakozója lakótelepen, Palicson, Bajmokon, Újzsedniken, Csantavéren, ezenkívül két új helyszínen is lesz: Hajdújáráson a helyi közösségnél, és Alsótavankúton, a Matija Gubec Általános Iskola udvarán. A palicsi új helyszínen, a Hegedűs József utca nagy parkolójában fogadja a korcsolyázókat – mondta el a subotica.com-nak Sergej Kuzman építészmérnök.
A jégpálya és a csúszda mindennap 9-től 21 óráig tart nyitva és ingyenesek lesznek, akárcsak a korcsolyabérlés és az egyéb szükséges felszerelés.

Nyitókép: Molnár Edvárd illusztrációja