2024. február 25., vasárnap

Rózsa Sándor a miénk is

Vasárnap megtartották a hetedik Rózsa Sándor Fesztivált Hajdújáráson

Cikkünkhöz GALÉRIA is tartozik.

Vasárnap Hajdújáráson a Ludasi-tó partján hetedik alkalommal tartották meg a Rózsa Sándor Fesztivált, amelynek részleteit Sövény Rudolf, a rendezvényt szervező Rózsa Sándor Civil Szervezet elnöke ismertette a sajtó képviselőinek.

– Az elmúlt években egyre jobban kezdi kinőni magát ez a fesztivál. Évről évre egyre többen és többen látogatnak ki hozzánk. Vannak már jól megszokott programjaink, mint például a betyárpróba, a különböző lovasprogramok vagy éppen a gyermekek számára megszervezett állatsimogató, de van itt kirakodóvásár is. Az a legfőbb cél, hogy a legkisebbektől a legidősebbekig az egész család számára felejthetetlen napot biztosítsunk. Emellett immár harmadik alkalommal a fesztivált megelőzően, hétfőtől péntekig, megszerveztük a Rózsa Sándor Hagyományőrző Tábort. Mindkét rendezvénynek az a célja, hogy minél jobban megismertessük az itt élőkkel a régmúlt időket, a betyárvilágot és a magyar történelmet – nyilatkozta a civil szervezet elnöke.

A fesztiválon jelen volt dr. Pásztor Bálint, a szabadkai városi képviselő-testület elnöke is, aki a következőket mondta a sajtó képviselőinek:

– Rózsa Sándor a miénk is, és Ásotthalomé és Röszkéé is. Ezért úgy gondolom, hogy nagy hála illeti a hajdújárásiakat, hogy ápolják Rózsa Sándor emlékét, és hetedik alkalommal megszervezik a róla elnevezett fesztivált. Az ilyen rendezvényekre szükség van már csak azért is, mert az emberek itt beszélgetni tudnak egymással, de még jobb, ha egy-egy téma köré épülnek ezek a fesztiválok. Rózsa Sándor pedig mindenképpen megérdemli azt, hogy az itt élő gyermekek is tudják, ki is volt ő – mondta a képviselő-testület elnöke.

Az idei fesztivál egyik kuriózuma volt, hogy a magyarországi vendégek elhozták a nemzet zászlajának egy darabját. E mögött vonultak fel a fesztivál betyárjai, majd Oszter Alexandra, Oszter Sándor színművész lánya elénekelte a Himnuszt. Ezt követően dr. Pásztor Bálint, Pap Renáta, Ásotthalom polgármestere és Sövény Rudolf mondott rövid, alakalmi beszédet.

Nyitókép: (Molnár Edvárd felvétele)