2024. július 16., kedd

Közel háromszázezer dinár gyűlt össze

Jótékonysági akciót tartottak az óbecsei Testvériség Általános és Középiskolában

Szerdán délután jótékonysági akciót tartottak az óbecsei Testvériség Általános és Középiskola központi épületének udvarában azzal a céllal, hogy támogassák az oktatási intézmény két harmadik osztályos diákjának a külföldi gyógykezelését. A korábbi befizetésekkel együtt csütörtök délutánig összesen 297 750 dinár gyűlt össze.

– Nem is gondoltuk, hogy ekkora visszhangra talál a rendezvényünk. Nagyon sok óbecsei magánvállalkozó és vállalat vesz részt ezen az eseményen, már nagyon sokan eszközöket is befizettek a folyószámlára, eladásra felajánlottak különböző termékeket, és gondolom, hogy sikeres lesz a rendezvényünk – fogalmazott Horvát Zoltán, az iskola igazgatóhelyettese.

Különféle műhelymunkák várták a gyermekeket/Kancsár Izabella felvétele

Különféle műhelymunkák várták a gyermekeket/Kancsár Izabella felvétele

A jótékonysági akción lekvárok, édes és sós sütemények, mézeskalácsok, muffinok, üdítők és növénycsemeték is várták az adakozókat. Az eladásra szánt termékek egy részét maguk az iskola diákjai, a leendő kertészek és pékek készítették. Az óbecsei Testvériség Általános és Középiskolában sajátos nevelési igényű gyermekek oktatásával és nevelésével foglalkoznak. Az összegyűlt pénzösszeget az oktatási intézmény két tanulójának, az óbecsei Bogdan Horvatskinak és a törökbecsei Nikola Miloševnek a gyógyítására fordítják. A kis Nikola cerebrális paralízisben és epilepsziában szenved, őssejt terápiára van szüksége.

– Találtunk gyógymódot Törökországban az Istambul Hospitalban, 2.655.000 dinárt kell összegyűjteni, most valamivel több mint 400 ezer dinár van. Arra kérek minden jóakaratú embert, hogy segítsenek, ahogy tudnak – mondta Marija Milošev, Nikola édesanyja.

Bogdan Horvatski autista, a kisfiút a szülei Japánban szeretnék gyógykezeltetni. Az eljárás költsége 76 ezer euró, ebből 6500 van meg.

– Azért élünk, hogy a gyerekünk ismét megszólaljon és elmondja, mit szeretne, mit érez, mire gondol, mi fáj neki, és mennyire szeret bennünket. Ez a legfontosabb – közölte Biljana Horvatski, Bogdan édesanyja.

Különböző finomságok közül válogathattak az adakozni vágyók/Kancsár Izabella felvétele

Különböző finomságok közül válogathattak az adakozni vágyók/Kancsár Izabella felvétele

Az eseményre más iskolák diákjai és pedagógusai is eljöttek.

– Tanítóként példát szeretnék mutatni, hogy ha kicsit is, de hozzá tudunk járulni ahhoz, hogy a közösségünk minden tagja megkapja a számára szükséges feltételeket. Ezenkívül, mint privát személy, a szívem is idehúzott – mondta Gulyás Bognár Renáta, az óbecsei Petőfi Sándor Általános Iskola tanítónője, aki kisfiával látogatott el a jótékonysági rendezvényre.

Az eseményt alkalmi műsor tette színesebbé, amelyben a Testvériség Általános és Középiskola diákjai mellett részt vettek az óbecsei általános és középiskolák, valamint a Petar Konjović Alapfokú Zeneiskola tanulói, továbbá a Katicabogár Zenei Központ gyermekkórusa. Animátorok szórakoztatták a legkisebbeket. Csendes árverezést is tartottak helyi vállalkozók támogatásának köszönhetően, emellett a szervezők különféle műhelymunkákkal, ügyességi játékokkal és arcfestéssel is készültek.

Nyitókép: Zenei programmal is készültek a szervezők /Kancsár Izabella felvétele