2024. április 17., szerda
ÓBECSEI PETŐFI SÁNDOR MAGYAR KULTÚRKÖR

A hentes – vígjáték egy házasságról

Az óbecsei Petőfi Sándor Magyar Kultúrkörben vasárnap, január 21-én 19 órai kezdettel ünnepi rendezvényt tartanak a magyar kultúra napja alkalmából. A hentes – vígjáték egy házasságról című előadást Magyar Zsófia és Budinčević Krisztián, a Szabadkai Népszínház Magyar Társulatának színészei viszik színpadra. A színdarab Szakonyi Károly azonos hangjátéka nyomán készült. 

– Az elmúlt években koncertekkel, irodalmi és zenés műsorokkal, lemezbemutatókkal és szerkesztett alkalmi műsorokkal emlékeztünk meg a magyar kultúra napjáról. Igyekszünk színesíteni egyesületünk programjait, így az idén először egy színházi előadással kedveskedünk a közönségnek, amely kifejezetten erre az alkalomra készült, és amelynek most lesz az ősbemutatója. A hentes egy kétszereplős vígjáték a házasságról, a szeretetről, a szabadságról, a figyelmességről és mindezek hiányáról. Az előadás a Nemzeti Kulturális Alap támogatásának köszönhetően valósul meg – mondta Ricz Róbert, az óbecsei Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör elnöke. A belépti díj önkéntes adomány.

Február 2-án, pénteken 19 órai kezdettel a Szabadkai Népszínház Nem élhetek muzsikaszó nélkül című nagysikerű darabját láthatja az óbecsei közönség a Petőfi Sándor Magyar Kultúrkörben. Belépőjegyek 400 dináros áron a kultúrkör irodájában vásárolhatók, illetve a 021/69-10-556-os telefonszámon rendelhetők munkanapokon 8 és 13 óra között.