2024. május 18., szombat

Már lehet jelentkezni a zeneiskola felvételijére

A nagykikindai Slobodan Malbaški Alapfokú Zeneiskola egy felhívást tett közzé, melyben arra hívja fel az érdeklődő és az érdekelt szülők figyelmét, hogy amennyiben gyermeküket be szeretnék íratni a zeneiskolába, a felvételi vizsgára május 28-áig lehet jelentkezni.

Ami a választható hangszereket illeti, a jelöltek a zongora, a harmonika, a hegedű, a tambura, a klarinét és a fuvola közül választhatnak. A szülőknek azt javasolják, hogy ne csak egy hangszert válasszanak gyermekeik számára, hanem kettőt vagy hármat. Szólóéneklésre is lehet felvételizni, ebben az esetben a legfiatalabb életkor a lányoknál tizenhárom, a fiúknál pedig tizenöt év.

A szülők e-mailben a msmalbaski@msmalbaski.com címre, vagy a 0230/442-474-es telefonszámon jelentkezhetnek, munkanapokon 9 és 12 óra között. Jelentkezéskor a szülőknek meg kell hagyniuk a gyermekük nevét, az egyik szülő nevét, mindkettejük személyi (JMBG) számát, az általános iskola nevét és az osztályt, amelyiket a gyermek elkezdi 2024 szeptemberében. Meg kell jelölni a választott hangszert, illetve hangszereket is, amelyiken a gyermek szeretne játszani és a telefonszámot, amelyen szükség esetén a szülő elérhető. A felvételi vizsgákat május 29-én és június 19-én tartják meg.