2024. április 18., csütörtök

Intézményes összefogás

Gyermekek elleni erőszak megelőzéséért írtak alá megállapodást Nagykikindán

A nagykikindai önkormányzat tájékoztatása szerint a város, a szociális és egészségügyi, az oktatási intézmények, a rendőrség, az igazságszolgáltatás, a civil szervezetek és a média képviselői a szektorok közötti megállapodást írtak alá a gyermekek elleni erőszak, bántalmazás és elhanyagolás megelőzése és védelme érdekében kezdeményezett együttműködésről.

Ennek a cselekvési tervnek a szerepe, hogy világosan meghatározza az összes intézmény felelősségét az erőszakos esetek megelőzésében, hogy ismertesse a különböző szektorok feladatait, azzal, hogy kitér rá: mi is az erőszak, meghatározza az erőszakos tevékenységek koordinációját és az intézmények munkáját erőszak esetén. 

A nagykikindai önkormányzat véleménye szerint ez a cselekvési terv hozzájárul majd ahhoz, hogy érvényesüljön a gyermekek joga az erőszakkal, az elhanyagolással és a bántalmazással szemben a közösségben. 

Egyébként az erőszak minden formájával szembeni védelemhez való jog minden gyermek alapvető joga, amelyet a gyermekek jogairól szóló egyezmény és számos, az emberi jogok védelmével kapcsolatos nemzetközi szerződés rögzít, amelyeket a Szerb Köztársaság is jóváhagyott.

Nyitókép: (Fotó: nagykikindai önkormányzat)