2024. február 28., szerda
MAGYARCSERNYE

Gyermekülés autóba és biciklire

A magyarcsernyei önkormányzat a napokban két közlekedésbiztonsági felhívást is közzétett. Az egyikben autós gyerekülésekre pályázhatnak azok a szülők, akiknek a gyermekei 2017. december 31-e után születtek, a másik felhívás alapján pedig negyvenkét bicikliülést osztanának ki azok között a szülők között, akiknek a gyermekei elmúltak egyévesek, de még nem töltötték be az ötödik életévüket. Az autós gyermekülésekből összesen hetvenhármat osztanak ki, ebből harmincöt az I. kategóriába tartozik, ezeket gyermek újszülött korától használhatják addig, amíg a kicsi el nem éri a 18 kilogrammot, a II. kategóriásból pedig, a 9 és 36 kilogramm közötti gyerekek számára, harmincnyolc darab elérhető. 

Az autós gyermekülések esetében további feltételként szabták meg, hogy a pályázó szülőnek saját gépkocsival és állandó lakcímmel kell rendelkeznie a község területén. A pályázó szülőnek a jelentkezési lap mellé csatolnia kell az érvényes személyi igazolványának és a forgalmi engedélyének a kivonatát, valamint gyermeke anyakönyvi kivonatának  fénymásolatát is. Minden család egy autósülésre pályázhat, ez alól kivételek az ikres szülők. Akik 2022-ben vagy 2021-ben sikeres pályázatot adtak át erre a felhívásra, azok most nem jelentkezhetnek.

Ami a bicikliüléseket illeti, a pályázó szülőnek a kitöltött jelentkezési lap mellett a személyi igazolványának a kivonatát és a gyermek születési anyakönyvi kivonatának a fénymásolatát kell átadnia.

Mindkét felhívásra október 30-ig lehet jelentkezni. Érdeklődni a községháza írnoki irodájában lehet személyesen, munkanapokon 7 és 13 óra között, vagy a 023/818-030-as telefonszámon Marko Grgugnál. A pályázati anyag elektronikus formában is elérhető a községháza honlapján (https://www.novacrnja.rs/sr/).

A dokumentációt személyesen vagy postai úton lehet átadni. A postacím: Magyarcsernyei Önkormányzat, JNA u. 110., 23218 Magyarcsernye. A borítékon fel kell tüntetni: „Za dodelu auto sedišta bebe/dece” vagy a másik támogatás esetében „Za dodelu sedišta za vožnju dece biciklom”.

Nyitókép: Tavaly az önkormányzat jóvoltából több mint ötven autós gyerekülést osztottak ki (Fotó: Vidács Hajnalka)