2024. február 28., szerda

Amire büszkék vagyunk

Vállalkozó nők zárókiállítása Torontáltószegen

Szombaton a nagykikindai községhez tartozó Torontáltószegen (Novi Kozarci) a tartományi szociálpolitikai, demográfiai és nemi egyenjogúsági titkárság szervezésében rendezték meg a vállalkozó készségű nők zárókiállítását. A program keretében bemutatkozhattak a nagykikindai község területén és a szűkebb régióban működő nőszervezetek, valamint a térségben élő és dolgozó, vállalkozó nők. Predrag Vuletić tartományi titkár Nikola Lukač polgármester kíséretében tekintette meg a vásárt.

– A rendezvény keretében az itt élő és tevékenykedő nők bemutathatják, hogy mivel is foglalkoznak, illetve mindazt, amire mi is büszkék vagyunk, és azt is, hogy mennyire törődünk az itt élő nemzettársaink hagyományainak, szokásainak és kultúrájának megőrzésével és továbbadásával a fiatalabb nemzedékek számára – mondta a polgármester.

A tartományi kormány és az illetékes titkárság évek óta fáradozik a női vállalkozói kedv és az örökbefogadás, a nevelőszülőség és a gondnokság javításán. Az idén másodszor fogják kiírni azt a pályázatot, amely azokat az édesanyákat, illetve családokat segíti, ahol az idén született meg a harmadik vagy a negyedik gyermek. Erre a célra 60 millió dinárt szánnak, ami azt jelenti, hogy több mint ötven családon segítenek majd. 

– További forrásokat biztosítunk a vajdasági nagycsaládosok megsegítésére, akik házfelújításra, illetve házvásárlására kérhetnek majd támogatást – mondta Predrag Vuletić, a szociálpolitikáért, a demográfiáért és a nemi egyenjogúságért felelős titkár, majd hozzátette azt is, hogy azokat a nőegyleteket is segíteni szeretnék, akik munkájukkal hozzájárulnak ahhoz, hogy legyen élet a kistelepüléseken is. Segíteni szeretnék őket abban is, hogy vállalkozásokká alakulhassanak, ami nagy segítséget jelenthetne az otthoni kassza bevételeit illetően is.