2024. július 15., hétfő

Harmadszor is Fejsztámer Róbert Magyarkanizsa polgármestere

Alakuló ülését tartott a képviselő-testület

Szerdán alakult meg a magyarkanizsai Községi Képviselő-testület, mely a Vajdasági Magyar Szövetség (19 tag) a Szerb Haladó Párt (8 tag) és a Magyarkanizsát választom – Szabad Polgárok Mozgalma  (2 tag) képviselőiből állt össze. A VMSZ és az SZHP koalícióban irányítja négy éven át a községet. Az ülésen Fejsztámer Róbertet (VMSZ) ismét a polgármesterré választották, így ő a harmadik mandátumát kezdi meg. A magyarkanizsai polgármester-helyettesi széket ismét Nebojša Rakić (SZHP) foglalhatja el. A döntés értelmében A testület elnöke Újvári Zsombor (VMSZ), alelnöke Balázs Jadranka (SZHP). Titkárrá Major Diánát szavazták meg, illetve kinevezték a községi tanácstagokat is. Dobó Ella (VMSZ) a sportügyekkel megbízott tanácstag, Bagány Ágnes (VMSZ) a közoktatással megbízott, Bicskei Ibolya (VMSZ) a művelődéssel és civil szervezetekkel megbízott, Gajdos Bajusz Zolna (VMSZ) a gazdaságfejlesztési, míg Dávid József (VMSZ) a beruházásokkal és nemzetközi pályázatokkal megbízott tanácstagi feladatokat látja el. Zoran Tomin (SZHP) a környezetvédelmi, míg Marko Ždero (SZHP) a kommunális ügyekkel megbízott tanácstag Magyarkanizsán.

Az ülés utáni nyilatkozatában Fejsztámer Róbert polgármester köszönetet mondott a választóknak, akik ismét bizalmat szavaztak a Vajdasági Magyar Szövetségnek.

– Ezzel a felhatalmazással és szavazatszámmal nagy felelősség hárul ránk. Úgy vélem, hogy a polgárok azért szavaztak négy év után is bizalmat ennek a koalíciónak, hogy a kampány során bejelentett ránk váró nagy projekteket is végrehajthassuk. Nagy kihívás lesz úgy pénzügyi, mint megvalósítás szempontjából, de mindaz, amit mi adni tudunk a községnek, az mind a tizenhárom település hasznára fog válni. Mindent megteszünk azért, hogy egy sikeres négyéves ciklus következzen – mondta a polgármester, aki azt is kifejtette, hogy olyan projektek állnak előttük, mint a kerülőút kiépítése, ami lehetőség szerint idén elindul, vagy a martonosi, adorjáni és oromhegyesi bekötőutak, illetve a Vigadó felújítása, és a fürdőfejlesztés.

 

A tanácstagok a polgármester és a polgármester-helyettes (Fotó: Puskás Károly felvétele)

A tanácstagok a polgármester és a polgármester-helyettes (Fotó: Puskás Károly felvétele)

– Azért hívom az elkövetkezendő négyéves periódust a nagyberuházások és a nagy projektek periódusának, mert az elmúlt nyolc évben, mióta én vezetem az önkormányzatot, sikerült helyrerakni mind jogilag, mind adminisztratív szempontból azokat a rendszerbeli hiányosságokat, amik jellemezték ezt az önkormányzati működést, így a fókuszt most már a nagyberuházások felé kell irányítani – mondta Fejsztámer Róbert.

Az alpolgármester, Nebojša Rakić (SZHP) is köszönetet mondott a választóknak és arról is szólt, hogy az elkövetkezőkben is azon dolgoznak, hogy minél élhetőbb legyen a község, és a megszerzett mandátumok arra kötelezik, hogy teljes erőbevetéssel dolgozzanak!