2024. július 21., vasárnap

Támogatás a civil szervezeteknek

Magyarkanizsán aláírták a szerződéseket

Ötvenhárom civil szervezeti, egyesületi elnökkel írt alá Fejsztámer Róbert magyarkanizsai polgármester szombaton támogatási szerződéseket a helyi Regionális Szakmai Pedagógus-továbbképző Központban. Ezúttal összesen tizenhatmillió dinárt ítéltek oda a község területén működő egyesületeknek. 
– Hosszú évekre visszamenőleg igyekszünk mindig egy kicsit növelni azt az összeget, amivel a civil szervezeteket támogatjuk. Ez idén összességében 16 millió dinár, amelyből 53 civil szervezetet tudtunk támogatni. Minden egyes közösségben, így Magyarkanizsán is, nagyon fontos a civil szervezetek munkája, hiszen így alakulhat ki a reagálás a társadalmi igényekre. Hálásak vagyunk azoknak az embereknek, akik rááldozzák a szabadidejüket, hétvégéjüket a civil szervezetbe fektetett munkájukkal. Fontos, hogy legyenek olyan civil szervezeteink, amelyek az élet sok területére tudnak valamiféle megoldást nyújtani, az önkormányzat pedig direkt vagy indirekt módon, illetve közvetlen pénzügyi támogatással pályázatokon keresztül hozzájárul az ő tevékenységükhöz. Bízom benne, hogy lesz majd utánpótlás, tehát akik most a civil szervezetekkel foglalkoznak, azok gondolnak arra, hogy hogyan készítsék fel a fiatalokat erre a közösségi szerepvállalásra, amely nagy felelősség. Remélem, hosszú évekig azon kell majd gondolkodnunk, milyen formában oldjuk meg a civil szervezeteink támogatását, hiszen ők mindig jelentős tételt képeznek a költségvetésben.
Aláírni a szerződést és a támogatásokat öröm, és utána végignézni a munkájukat, és annak a gyümölcsét mindenhol a községünk területén, na az lesz majd az igazi öröm – mondta Fejsztámer Róbert.

Nyitókép: Pixabay illusztráció