2024. június 14., péntek

Egyenlőek vagyunk

Nemi egyenjogúsági program Magyarkanizsán

A magyarkanizsai Városháza dísztermében szerda este került sor az Ingyenes informatikai képzés nőknek elnevezésű projektum zárórendezvényére. Ekkor vették át a résztvevők a képzés elvégzését igazoló okleveleket, melyeket Kónya Róbert, műszaki és informatikai kérdésekkel megbízott polgármesteri tanácsnok és Telek Krisztina, Magyarkanizsa Község Nemi Egyenjogúsági Tanácsának elnöke adott át. A képzést a Cnesa Oktatási és Művelődési Intézményben bonyolították le, mintegy 38 résztvevővel, akik között két férfi is volt.

Búzás Hedvig, a Cnesa Oktatási és Művelődési Intézmény továbbképzésekkel megbízott munkatársa elmondta, hogy nagyon büszkék erre a pályázatra, mivel annak megírásakor húsz főre számítottak, ám negyvenöten jelentkeztek. Közülük harmincnyolcan fejezték be sikeresen a tanfolyamot.

– A pályázat elsődleges célcsoportja a nők voltak, de a férfiakat sem zártuk ki, mivel közülük is voltak érdeklődők. A 250 ezer dináros támogatásból 38 fő vett részt a kurzuson, mely része az önkormányzat nemek egyenjogúságára vonatkozó akciótervének – magyarázta az oktatászervező.

A képzést Gazdag Csaba tanár tartotta, aki elmondta, hogy a résztvevők a hétköznapokban is nagy hasznát veszik az itt megszerzett tudásnak.

Nyitókép: Minden résztvevő oklevelet vehetett át (Puskás Károly felvétele)