2024. május 18., szombat
HELYHATÓSÁGI VÁLASZTÁSOK 2024

Életeket menthetnek

A Vöröskereszt Hét alkalmából egész héten programokat szervezett a Vöröskereszt helyi szervezete Magyarkanizsán. Szerda délután pedig, záróakkordként, községi elsősegélynyújtó versenyt tartották meg a Cnesában. Az eseményt megtisztelte jelenlétével Fejsztámer Róbert is, a VMSZ magyarkanizsai listájának vezetője, jelenlegi polgármester.

A helyszínen a gyerekek nagy izgalommal készültek a végső megmérettetésre, melynek nem is olyan kicsi a tétje. Cseszkó Mónika, a magyarkanizsai Vöröskereszt titkára elmondta, hogy a felkészülés már január óta zajlik, és mintegy negyven gyermek kapcsolódott be a versenybe.

– Négy csapatunk van: Magyarkanizsáról, Kispiacról, Martonosról és Horgosról, és egy húszórás tanfolyamot végeztek el. Hálásak vagyunk a szülőknek és a pedagógusoknak, hogy ösztönözték a fiatalokat és segítségünkre voltak abban, hogy ők is megértsék, milyen fontos, hogy az életmentő tudás birtokában legyenek. A legeredményesebb csapat Rumára utazhat június 8-án a tartományi versenyre – mondta a titkár.

Nyitókép: Bajic Jenei Klementina felvétele