2024. április 19., péntek

Folyamatos a fejlődés Tóthfaluban

A művelődési otthon vált használhatóbbá

Tóthfaluban csütörtökön délután hívták össze a falut bármilyen módon támogatókat, ugyanis egy újabb beruházás kezdődött el. A művelődési otthonban felújították a vizesblokkot, amit a magyarkanizsai önkormányzat támogatásából valósítottak meg. A mintegy kétmillió dinár értékű támogatásnak köszönhetően további munkálatokat is el tudnak végezni azon az épületen, ahol a jótékonysági rendezvények is zajlanak, és ahol már jó ideje nem újítottak semmit – egészen eddig. 
Bontovics István, Tóthfalu helyi közösség tanácselnöke arról beszélt, hogy remélik, a közeljövőben még takarosabbá tehetik azt az épületet, amelyet a helybeliek tömegesebb rendezvényekre, sőt akár gyermekeik néptáncoktatására, illetve kulturális eseményekre is használnak.
– Tavaly kezdtük el a felújítást az épületben, ahol már tarthatatlan volt a meglévő állapot. Remélem, hogy a rendezvények és az események helyszíne még tovább szépülhet a közeljövőben. A fűtést is sikerült megoldani az önkormányzat támogatási összegéből, még a nyílászárók cseréje várat magára. Szükség van erre az épületre, hiszen Tóthfaluban sok a fiatal, és sokan választották a közelmúltban lakhelyükké is ezt a települést – mondta Bontovics István.
Az önkormányzat pedig örömmel áll olyan ügyek mellé, amelyek egy település életében fontosak, és az ott lakók igényeit figyelembe véve támogatják a jó elképzeléseket, ezt is mondta egyebek között a helyszínen Fejsztámer Róbert, Magyarkanizsa község polgármestere.
– Mindig öröm számomra, ha a kisközösségek olyan elképzelésekkel rukkolnak elő, amelyekben az önkormányzat is részt vállalhat. Tóthfaluban pedig jó ötletekből nincs hiány, minden évben az egész közösség felsorakozik ennek érdekében, amit most is láthatunk. Ezt az épületet használhatóvá kellett tenni, a beruházás pedig nagy lendületet ad ehhez – mondta Fejsztámer Róbert.
Még néhány hónapnyi munka, és az épületen tervezett felújításokat be is fejezik, aztán már a helybelieken a sor, hogy még sokrétűbben használják.
 

Nyitókép: Gergely Árpád felvétele