2024. június 14., péntek

Együtt a magyar önkormányzatért

Kishegyes községbe látogatott Hollik István – Komoly fejlesztések a bácsfeketehegyi iskolában – Fontos, hogy újra magyar polgármestere legyen a községnek – fogalmazott Pásztor Bálint

Modern, korszerű oktatási infrastruktúra nélkül nem lehet üzemeltetni magyar iskolákat, olyan településeken, ahol jelentős a vajdasági magyar jelenlét, és a vajdasági magyar fiatalok részvétele az oktatásban, nyilatkozta a médiának Hollik István.

– Ha valaki felelősen gondol a jövőre, és a Vajdasági Magyar Szövetség gondol a jövőre, akkor a rendelkezésére álló erőforrásokat az oktatásba, az oktatási infrastruktúra fejlesztésébe teszi bele, hiszen ez a legfontosabb. Azt gondolom, hogy a VMSZ helyesen cselekedett, amikor megkezdték ezt a fejlesztést a bácsfeketehegyi iskolában. Megtudtam, hogy az itteni iskolában folyamatosak a fejlesztések. A kis lépések politikáját alkalmazzák, és amint van egy kis forrásuk, akkor azt rögtön az iskola fejlesztésébe teszik bele. Én azt gondolom, hogy ezzel biztos, hogy segíteni tudják a vajdasági magyarság identitásának a megtartását, és a magyar oktatás megtartását egyaránt – mondta Hollik.

A vendégek a bácsfeketehegyi iskola után megtekintették a Potok víztározó tavat, amelyet az idei évben töltöttek fel. A tó elsősorban mezőgazdasági célokat szolgál, az önkormányzatnak azonban turisztikai céljai is vannak vele.

(Fotografija Janoša Lakatoša)

A Potok víztározó tó (Lakatos János felvétele)

Az ilyen és az ehhez hasonló projektumok is indokolttá teszik, hogy ismét a VMSZ adjon polgármestert Kishegyes községnek – mondta el a helyszínen Pásztor Bálint.

– Kishegyes községbe látogattunk el Hollik István úrral, a magyar országgyűlésből. A bácsfeketehegyiekkel és a kishegyesiekkel arról beszélgettünk, hogy a június másodikai választásnak mi a tétje. Én azt gondolom, hogy teljes mértékben egyértelmű az, hogy a Vajdasági Magyar Szövetségnek kellene irányítania ezt az önkormányzatot. Legutóbb mandátumegyenlőség állt be, de gyakorlatilag 35 szavazatnyi különbség volt a két párt között. Most nagyon bízom abban, hogy a bácsfeketehegyiek és a kishegyesiek egységének köszönhetően – lévén, hogy sok fontos eredményt valósítottunk meg az elmúlt négy évben – sikerül visszaállítani a rendet, azaz újra VMSZ-es polgármestere lesz Kishegyes községnek – nyilatkozta Pásztor Bálint.

A vendégek még megtekintették a Wood and More Kft. fejlesztéseit, a felújított színháztermet, művelődési és civil központot, valamint az új főteret. A látogatás egy lakossági fórummal zárult. Ezekről lapunk holnapi számában olvashatnak részletesebben.

Nyitókép: A vendédek megtekintik a bácsfeketehegyi iskolát (Lakatos János felvétele)