2024. június 21., péntek
Helyhatósági választások 2024

Cvitkó Nikoletta a kishegyesi községi képviselő-testület új elnöke

Juhász Bálint vezeti a VMSZ jelöltlistáját az önkormányzati választásokon

Ülésezett a kishegyesi községi képviselő-testület. Juhász Bálint eddigi elnök lemondott tisztségéről, de az összejövetel elején még elnökölt, mivel a beadványt a testületnek is el kellett fogadnia. Azt követően Zlatko Popvić elnökhelyettes vette át az ülés vezetését, majd titkos szavazással Cvitkó Nikolettát választották meg a testület új elnökévé, aki megköszönte a bizalmat. Juhász Bálint háláját fejezte ki minden tanácsnoknak az eddigi együttműködésért. Elmondta, amikor kiderült, hogy kineveznék Vajdaság Autonóm Tartomány Képviselőházának elnökévé, munkatársasival a Vajdasági Magyar Szövetségben eldöntötték, hogy mind a Prosperitati Alapítvány ügyvezetői, mind a Kishegyes község képviselő-testületi elnöki tisztségéről lemond. Utóbbi betöltésének egyébként nem lett volna jogi értelemben akadálya, de politikai és erkölcsi felelősségének érezte, hogy így tegyen. 

– Úgy gondoljuk, hogy ez így helyes. Mára megteremtődtek a feltételek, hogy össze tudjuk hívni az ülést, és a képviselők Cvitkó Nikolettát választották meg elnöknek – nyilatkozta az ülés után Juhász Bálint, és kiemelte, hogy valójában Cvitkó Nikoletta az első hölgy Kishegyes község képviselő-testületének az élén. 

– Fontosnak tartottuk azt, hogy legyen megválasztott elnöke a kishegyesi községi képviselő-testületnek, és ne egy lemondásban lévő elnök töltse be a tisztséget. A helyhatósági választások kiírásra kerültek, így a következő összetételű képviselő-testület összehívásakor egy tisztázott jogi helyzet állhat elő, ami több oknál fogva is lényeges. Azt is szeretném elmondani, hogy a képviselői mandátumomról is lemondtam, és helyemre dr. Kurin Ákos került be képviselőként erre a rövid időszakra. Én bízom benne, illetve nagyon szeretném, ha a június 2-án megtartásra kerülő helyhatósági választásokat követően is bekerülne dr. Kurin Ákos a képviselő-testületbe, hiszen ő a 17. a Vajdasági Magyar Szövetség kisebbségi önkormányzati választási listáján, és ez alapvetően egy jó eredménynek számítana. Felhívnám a figyelmet, hogy mindenki, aki változást szeretne ebben a községben, és ha szeretné, hogy  picit másként menjenek a dolgok, szavazzon a Vajdasági Magyar Szövetség listájára. Legalább négy-öt olyan jelöltünk van, aki polgármester lehetne községünkben. Például a rátermett, sokat tapasztalt egykori vállalati vezető, Kőműves Dénes, de a listán olyan ifjú titán is megtalálható, aki az elmúlt években bizonyította, hogy nemcsak a magánszférában, hanem a közszférában is jó teljesítményre képes, ő Oroszi Sándor. Ugyanakkor itt vannak a listán a volt alpolgármestereink is az elmúlt évekből, de a listánkon van Kovács Károly korábbi tartományi képviselő is. A választási listát a VMSZ-beli kollégák és a polgárok felkérésére én vezetem, és szeretnék minél jobb eredményt elérni a kiírt önkormányzati választásokon Kishegyesen, hiszen a magyar közösség a legnépesebb a községünkben. Hogy ezúttal tudunk-e polgármestert kinevezni, azon múlik, hogy közösségünk tagjai elegen vegyenek részt a helyhatósági választásokon június 2-án. Azt gondolom, hogy a legnépesebb közösség megérdemli azt, hogy nagyobb beleszólása legyen a dolgok alakulásába, minden itt élő polgár javára – nyilatkozta Juhász Bálint, a kishegyesi községi képviselő-testület leköszönő és a tartományi parlament kinevezett elnöke.

Cvitkó Nikoletta vette át Juhász Bálint tisztségét a kishegyesi községi képviselő-testület élén / Tóth Péter felvétele

Cvitkó Nikoletta vette át Juhász Bálint tisztségét a kishegyesi községi képviselő-testület élén / Tóth Péter felvétele