2024. július 18., csütörtök

Iskolanap Kishegyesen

Hetven éves a kishegyesi általános iskola – Három komoly beruházás valósult meg az elmúlt egy évben

A kishegyesi Ady Endre Kísérleti Általános Iskola pénteken ünnepelte az iskola napját. Ennek apropóján a felújított színházteremben tartottak ünnepi műsort. A rendezvényen többek között jelen volt dr. Pásztor Bálint, a Vajdasági Magyar Szövetség megbízott elnöke, Juhász Bálint, a VMSZ intézőbizottságának elnöke, Fremond Árpád, a Magyar Nemzeti Tanács elnöke, Sárközi István, az MNT végrehajtó bizottságának elnöke, Vicsek Annamária, az oktatási minisztérium államtitkára, Szakállas Zsolt, a tartományi oktatási titkárság titkára és Kormányos László, a tartományi sport- és ifjúsági titkárság segédtitkára.

Az idén 253 éve, hogy Kishegyesen megkezdődött az oktatás, az Ady Endre Kísérleti Általános Iskola pedig 70 éves, számolt be lapunknak Fülöp Valentin iskolaigazgató.
 

Fülöp Valentin üdvözli az ünnepi műsor vendégeit (Fotó: Lakatos János)

Fülöp Valentin üdvözli az ünnepi műsor vendégeit (Fotó: Lakatos János)

- Az iskolanapi ünnepi műsorunkat újra a színházteremben tudtuk megtartani, s több, mint 70 diák lépett fel rajta. Mi vagyunk a fény, ez volt a műsor címe, s felléptek rajta az alsós szerb osztályok, a negyedikes, a hatodikos és a hetedikes diákok, valamint a versmondóink – mondta el az iskolaigazgató, majd azzal folytatta, hogy iskolanapkor mindig összegzik, hogy mi minden történt az elmúlt egy évben. Ez alkalommal több komoly beruházásról adhatott számot Fülöp.

Az iskola 70 diákja lépett fel az ünnepi műsoron (Fotó: Lakatos János)

Az iskola 70 diákja lépett fel az ünnepi műsoron (Fotó: Lakatos János)

- Az idei évben három pályázatunk is nyert a tartományi oktatási titkárságnál. 198 ezer dinár értékben pályázatunk új bútorok vásárlására, ezeket a földrajz terembe helyeztük el. 3 millió 480 ezer dinár értékben ablakcserére pályáztunk, ebből az összegből a téli kert körüli és egy tanterem ablakait cseréltük ki. Emellett 12,3 millió dinár értékben a konyha felújítására kértünk pénzt. Itt még folyamatban van a közbeszerzési eljárás, ezt követően fognak kezdődni a munkálatok. Amikor a konyha elkészül, akkor alkalmas lesz rá, hogy megkapjuk a HACCP tanúsítványt, aminek köszönhetően regisztrálni tudunk uzsonna készítésére – mondta el az igazgató, majd arról is szólt, hogy az iskola saját eszközeiből is valósított meg fejlesztéseket. Befejezték a világítás cseréjét, így most már az egész iskola területén energiatakarékos LED világítás van. A nyár során három tantermet újrafestettek, valamint padokat tettek a folyosókra. Az év végéig szeretnék 16 új kamerával bővíteni a térfigyelő rendszert, s ennek köszönhetően lefednek minden olyan területet, ahol idáig nem volt kamera. Az iskola ezt a beruházást is saját költségvetéséből pénzeli, fogalmazott Fülöp.

Nyitókép: Lakatos János felvétele