2024. július 18., csütörtök
VÁLASZTÁSOK 2023

A község napját ünnepelték Kishegyesen

Három település – Kishegyes, Bácsfeketehegy és Szikics – 64 évvel ezelőtt úgy döntött, hogy önálló községet alapítanak

Az eseményhez kapcsolódó fotógalériát ITT tekintheti meg.

Pénteken ünnepelte fennállásának 64. évfordulóját Kishegyes község, és ennek alkalmából ünnepi ülést tartott a községi képviselő-testület. Az ülésen köszöntőbeszédet mondott Marko Lazić, Kishegyes község polgármestere és Juhász Bálint, a községi képviselő-testület elnöke, valamint felléptek a kishegyesi, a bácsfeketehegyi és a szeghegyi művelődési egyesület tagjai, s egy kisfilmet mutattak be az elmúlt időszakban elért eredményekről.

– Azt ünnepeljük ma, hogy három település 64 évvel ezelőtt úgy döntött, hogy egy közös községbe tömörül. Valaki rosszindulatúan azt mondhatja, hogy máshova nem kellettünk, de mi tudjuk, hogy minket összefog az egymás iránti tisztelet és a békés, közös élethez fűzött törekvés. Ha nem így lenne, akkor mindaz a beruházás, a játszótértől kezdve a gyorsvasútig, a kishegyesi közösségi ház és tér kiépítésétől az iskolák felújításáig, a civil szervezeteink, sportegyesületeink és művelődési egyesületeink erőnkhöz mért támogatása mind nem lenne igaz, és nem valósulna meg. Mindehhez nagyon jó partnerekre van szükség, az anyaországból, a tartományi és a köztársasági politikából, a környező önkormányzatokból. Ezek az emberek ma mind itt voltak velünk, és megerősítettük barátságunkat, szövetségünket – nyilatkozta a médiának Juhász Bálint, majd arról is szólt, hogy Kishegyes község kicsi, de számos tervük van. Folytatni fogják a munkát, hogy Kishegyes község egy jobb hely legyen – mondta.

Kishegyes községben a legnagyobb megvalósult beruházás a szennyvíztisztító és a szennyvízhálózat fővezetékének kiépítése volt – mondta el Marko Lazić.

– Már megkezdődött a másodlagos szennyvízhálózat kiépítése Bácsfeketehegyen, ennek hossza mintegy 26 kilométer lesz. Jövőre megkezdődik a másodlagos szennyvízhálózat kiépítése Szeghegyen és Kishegyesen is. Ez mintegy 64 kilométer hálózatot jelent. Történelmi pillanat lesz Kishegyes község számára, amikor elkészül a teljes szennyvízhálózat, a már meglévő szennyvíztisztító mellé. Tavasszal folytatni fogjuk a bácsfeketehegyi tér rendezését, Kishegyesen pedig négy földes utcát kiaszfaltozunk. Emellett megkezdjük az ipari park fejlesztését, amire a tartományi kormány 120 millió dinárt hagyott jóvá. Két-három befektető már jelezte, hogy itt szeretnének gyárat építeni, ami új munkahelyeket jelent a község polgárai számára – számolt be a polgármester.

 

Számos vendég tisztelte meg jelenlétével a község napját, fotó: Lakatos János

Számos vendég tisztelte meg jelenlétével a község napját, fotó: Lakatos János

A község napja visszatekintés az elmúlt egy évre, hogy mi mindent sikerült megvalósítani – fogalmazott Sándor István alpolgármester.

– Az elmúlt években zajlottak a legnagyobb fejlesztések Kishegyes községben. Az önkormányzat saját projektumai mellett vannak olyan fejlesztések, amelyek érintik Kishegyest. Ilyen például a gyorsvasút építése, amely teljesen megváltoztatta a mindennapokat. Épül egy viadukt a község területén, és a Topolya–Kishegyes közti felüljáró is olyan ominózus építkezés, amely meghatározó az itt élők számára. Az önkormányzat is igyekszik fejlesztéseket megvalósítani. A kishegyesi helyi közösség, a magyar állam és a Magyar Nemzeti Tanács összefogásával Kishegyesen kulturális központ jött létre, illetve új főtér. Emellett beszélhetünk az új játszóterekről, a szennyvízhálózat fejlesztéséről és az iskolák megújításáról. Ezek mind olyan történetek, amelyekről most számot adtunk. Személy szerint arra készülök, hogy a közeljövőben legalább ennyi minden történjen – fogalmazott az alpolgármester.

Nyitókép: Juhász Bálint köszöntőbeszédet mond, fotó: Lakatos János