2024. június 20., csütörtök
HELYHATÓSÁGI VÁLASZTÁSOK 2024

Átadta a Vajdasági Magyar Szövetség a választási listáját Csókán

A VMSZ teljes létszámmal, 25 fővel indul a helyhatósági választásokon

Hétfő reggel 9 órakor a csókai községházán átadta a VMSZ a támogatói aláírások listáját. A Vajdasági Magyar Szövetség csókai szervezete vasárnap, április 28-án gyűjtötte össze az aláírásokat. 

Monoki Elvira, a VMSZ csókai helyi szervezetének elnöke elmondta, hogy a polgárokat a Móra Ferenc Magyar Művelődési Egyesület székházában várták, akik már a délelőtti órákban folyamatosan érkeztek a helyszínre, hogy hozzájárulásukat adják a VMSZ választási listájához.

–  Összesem 356 aláírás gyűlt össze, a törvényben előírt, Csóka községre vonatkozó 200 helyett. A községben a VMSZ teljes 25 személyes listával fog indulni. A listavezető én vagyok, mellettem pedig még olyan személyek is megtalálhatóak, akik elismertek, tehetségesek és tenni szeretnének Csóka község minden polgáráért. Mindez lehetséges, ha úja magyar polgármester lesz. Szeretném megköszönni mindenkinek, aki vette a fáradtságot és eljött támogatni a VMSZ választási listáját, mert szívügyüknek érzik, hogy ily módon is kiálljanak a magyarságuk mellett. Megkérném a lakosokat, hogy minél nagyobb számban jelenjenek meg június 2-án az önkormányzati választáson és szavazzanak a VMSZ választási listájára. A jövőnk a tét! A listánkon 9 egyetemi végzettségű és 16 középiskolai fokozattal rendelkező személy szerepel. A lista mindenhol a Vajdasági Magyar Szövetség – dr. Pásztor Bálint nevet viseli – mondta Monoki Elvira.

Horváth Attila felvétele

Horváth Attila felvétele

Nyitókép: Csókán is átadta a VMSZ a listáját (Fotó: Horváth Attila)