2024. július 13., szombat

Disznótorra felépül a fal

Egyik munka a másikat követi a Piros Tulipánban

Eddig elkészült a szabadtéri színpad, valamint az előtte lévő tér betonozása, most pedig új beruházás történt a tiszaszentmiklósi Piros Tulipánban Csóka község önkormányzatának, valamint a zentai Romel cégnek köszönhetően. Nemrég megérkeztek a téglablokkok, így már javában zajlik a színpad körüli tér körbefalazása.
– Szorgalmasan dolgozunk, összefogás van a tagságban. Ami részünkről anyagi befektetés, az az anyag, a munkát az idős kőműveseink, három nyolcvan, valamint két hetven év körüli ember végezte. Ők addig csinálták, amíg nem volt szükség az állványra. Most a fiatalok következnek. Kalákában folyik nálunk minden. Büszke vagyok ezekre az emberekre, akik erőfeszítéssel, de örömmel csinálják ezt az egész munkát. Nem tudok nekik eléggé hálás lenni – mondta Törtei János, a tiszaszentmiklósi Piros Tulipán Magyar Hagyományőrző és Környezetvédő Egyesület alelnöke.

Nincs megállás, folyik az építkezés (Piros Tulipán)

Nincs megállás, folyik az építkezés (Piros Tulipán)

Törtei azt is elmesélte, hogy évekkel ezelőtt Pásztor Istvántól kért segítséget ahhoz, hogy a tiszaszentmiklósi magyarok hetven év után ismét székházhoz juthassanak. 
– Ez az álom valóra vált. Sajnos az elnök úr eltávozott közülünk, de mi továbbvisszük ezt a közös projektumot, és a házat pár éven belül olyanná tesszük, amilyenné annak idején megálmodtuk – zárta gondolatait az alelnök.
A jelenlegi építkezést a következő hetekben be szeretnék fejezni azért, hogy a november 25-ére tervezett hagyományos disznótort már egy körbeépített, szélvédett helyen tartsák meg.

Nyitókép: Balázs Andrea