2024. június 13., csütörtök

Folytatódik az aszfaltozás Szenttamáson

Mindössze pár nap alatt teljesen új aszfaltburkolatot kapott a Miloš Crnjanski utca

Teljesen új aszfaltburkolatot kap Szenttamáson a Miloš Crnjanski utca, amely a város legszűkebb központját köti össze a Verbász felé vezető úttal. A munkálatok a végéhez közelednek, így az utcában hamarosan újra megindulhat a forgalom. Radivoj Debeljački, Szenttamás polgármestere és Miloš Jovanović, a Graditelj Közvállalat igazgatója a kivitelező cég képviselőivel tegnap megtekintették a munkálatok utolsó fázisát.

− Az elmúlt négy évben rengeteg munka volt a település utcáiban, végre a Miloš Crnjanski utcára is sor került. Kiemelném, hogy több évtized után nemcsak az út, hanem a Szabadság tér és a községháza épülete melletti parkoló is felújításra kerül. Az utca egyébként igen forgalmas, hiszen összeköti a város központját a Verbász felé vezető úttal. Szeretném kiemelni a kivitelező elhivatottságát, hiszen rekordidő alatt eltávolították a régi aszfalt felső rétegét és rakták le az első réteg aszfaltot. Holnaptól viszont már számíthatunk a befejező munkálatokra, az útburkolati jelekre, valamint új parkolók is készülnek – mondta a polgármester.

Kiemelte, Szenttamáson, Turián és Nádalján az utóbbi néhány évben csaknem 30 utcát sikerült felújítani, Nádalján pedig több olyan utcában aszfaltoztak, ahol korábban nem volt kemény útburkolat.

− Sokat tettünk a közúti és közlekedési infrastruktúra állapotának javítása érdekében, de nem állunk meg. Jelenleg további tíz utca korszerűsítésére vonatkozó projekt- és műszaki dokumentáció előkészítése van folyamatban. A tervek szerint mindez az év végéig elkészül, és ezeken a helyeken is hozzáláthatunk a munkához. Főleg a Verbász felé vezető, valamint a város legszűkebb központjában lévő utak teljes felújításáról van szó – magyarázta Radivoj Debeljački.

Szavai szerint a község mindhárom településén fontos a jó közúti infrastruktúra, és ezen a téren még sok tennivaló maradt.

Nyitókép: Paraczky László felvétele