2024. április 20., szombat

Három óra alatt szétkapkodták a 2040 méteres turiai óriáskolbászt

A 40. Turiai Kolbászfesztivál újra több tízezer embert vonzott az elmúlt hétvégén a Szenttamás községhez tartozó településre. Željko Popić, a Turiai Kolbászklub Polgárok Egyesületének elnöke elmondta, már csütörtökön elkezdődött a falu központjában az elárusítóhelyek feltöltése a különböző kolbászfélékkel és hentesáruval, ami az egész ország területéről érkezett. A húsipari termékek bő választékától kezdve a disznóvágáshoz szükséges felszerelésen át a különböző fűszerekig mindent kiraktak az árusok, ugyanakkor a szokásosnál sokkal több kézműves, kisiparos, vállalkozó hozta el a termékét.

− A híres „hosszúkolbászt” az idén 2040 méteresre készítették a turiai böllérek. A két tonnás óriáskolbászba az idén 20 anyakoca húsa kerül – mondta Popić.
Kiemelte, a 2013-ban felállított, saját rekordjuk megdöntésére egy méterrel hosszabb kolbász készült, melyet három nap és három éjszaka, megállás nélkül gyúrtak és töltöttek a böllérek. A látogatók a méterenként 800 dináros áron adott friss kolbászt valamivel több mint három óra alatt szétkapkodták.

Nyitókép: Hatalmas traktoron érkezett meg a központi emelvényhez a 2040 méteres óriáskolbász (Fotó: Paraczky László)