2024. június 22., szombat

Véget ért az 55. Négyesfogat

A vándorzászló a következő házigazdákhoz, Doroszlóra került

Január 13-án az idei házigazdáknál, a bácskertesi (kupuszinai) Petőfi Sándor Művelődési Egyesületben tartották az 55. Négyesfogat gálaműsorát.

A több mint két órás előadásban szerepelt zene, tánc, vidám jelenet, sőt mozgásszínház is, főszereplői a doroszlói, gombosi, kupuszinai, szilágyi fiatalok voltak.

A záróműsor végén sor került a Fogat vándorzászlajának átadására. Toldi Istvántól, a kupuszinai Petőfi Sándor ME elnökétől a jövő évi házigazdák nevében Csernicsek József, a doroszlói Móricz Zsigmond Magyar Művelődési Egyesület elnöke vette át a lobogót.

– Büszkeség átvenni a zászlót és folytatni az elődök hagyományát. Nagy dolog, hogy 55 év után is él a Négyesfogat rendezvénysorozat, amely összeköti a négy falut. Jövőre ránk kerül a sor, mi leszünk a főszervezők, igyekszünk, legalább ilyen színvonalas összeállítást megvalósítani, abban közreműködni- nyilatkozta a doroszlói egyesület elnöke.

Toldi István kupuszinai MME vezetője a következőképp összegzett:

– Az idei Négyesfogat műsorán látható a felfelé ívelő tendencia, a szinpadon zömében csak fiatalok voltak jelen, tehát minden jel arra mutat, adott az utánpótlás. Ennek örülnünk kell. Aki itt, itthon van, szemmel láthatóan még mindig magáénak érzi a kultúránkat és tenni is hajlandó érte- hallottuk a kupuszinai elnöktől, Mesefától.

Az eseményen jelen volt Kozma Lívia, a Magyar Nemzeti Tanács Tájékoztatási Bizottságanak elnöke, L. Móger Tímea, az MNT tagja, Rekettye Róbert, a kupuszinai Helyi közösség elnöke, Csíkos Sándor, a helyi József Attila Általános Iskola igazgatója.

A Négyesfogat a Magyar Nemzeti Tanács kiemelt jelentőségű regionális szintű rendezvénye.

Nyitókép: Csernicsek József átvette a Fogat vándorzászlaját, fotó: L. Móger Tímea