2024. május 8., szerda
WIMBLEDON

Györe kiélezett játszmában maradt alul

Györe László vereséget szenvedett a Wimbledonban zajló teniszverseny harmadik fordulójában. A zentai versenyző Sztefanosz Cicipasszal, napjaink egyik legjobb játékosával küzdött meg, és noha kiélezetten alakultak a játszmák, két órányi játék után 3:0 arányú vereséget szenvedett a világanglista ötödik helyezettjétől.

Képernyőfelvétel

Képernyőfelvétel

A részeredmény: 6:4, 7:6, 6:4.

Fucsovics Márton is búcsúzott a wimbledoni teniszbajnokság harmadik fordulójában, mivel négy szettben kikapott a volt világelső Danyiil Medvegyevtől. A világranglista 67. helyezettje a Grand Slam-tornákon szokásos pihenőnapok helyett sorozatban a negyedik nap lépett pályára, mivel a hét első felében az esőzések miatt összetorlódott a program.

A csapadékkal szombaton is akadt gond, de a 31 éves magyar és a US Open 2021-es bajnokának a találkozóját az 1-es pályára tették, amely csukható tetőszerkezettel rendelkezik, így fedett pályán kezdődött a mérkőzés. Korábban négyszer csaptak össze, az első hármat a moszkvai teniszező nyerte, legutóbb azonban a nyíregyházi sportoló bizonyult jobbnak a 2020-as Roland Garroson.
A részeredmény: Danyiil Medvegyev (orosz, 3.)-Fucsovics Márton 4:6, 6:3, 6:4, 6:4.