2024. május 9., csütörtök
WIMBLEDON

Wimbledonban nem felhőtlen a boldogság

Bő másfél órás késéssel ugyan, de Londonban tegnap elindult a játék a wimbledoni tenisztornán. A szervezők remélték, hogy sok mindent bepótolnak, és a harmadik játéknapon nemcsak az 1. forduló végére tesznek pontot, hanem néhány meccset lebonyolítanak a második körből is. A napi órarend szerint például Novak Đoković és Jordan Thompson zárta a centerpálya műsorát. Ha nyert, amire minden esélye megvolt, Đoković újabb mérföldkőhöz érkezett, hisz 350. diadalát íratta be a nagy tornákon. Ennél többet – jórészt azért, mert tíz nagy tornával többet játszott – csak Roger Federer aratott, aki 369-ig jutott. Đoković tehát jövőre megdöntheti a svájci e csúcsát is. Az időjárásos terv viszont nem valósulhatott meg, fél óra után ismét esőszünet következett, és megint csak a két tetős pályán volt bizonyos a játék, míg a többin már 36 megkezdett küzdelem várja a befejezést.

Sajnos a tegnapi versenynap is ezzel a látvánnyal indult (Fotó: Beta/AP)

Sajnos a tegnapi versenynap is ezzel a látvánnyal indult (Fotó: Beta/AP)

Előző nap csak nyolc mérkőzést tudtak megrendezni, mindet tető alatt. A férfiaknál három esetben is brit játékos volt a pályán. Andy Murray és Cameron Norrie nyert, a szurkolók kedvét pedig Dan Evans rontotta el.

A nőknél a magyar Udvardy Panna feletti fölényes győzelemmel kezdett a melbourne-i bajnok fehérorosz Arina Szabalenka, a címvédő kazah Jelena Ribakina játszmát veszített az amerikai Shelby Rogers ellen, a tunéziai Onsz Dzsabir viszont ugyancsak magabiztos volt lengyel ellenfelével szemben.

WIMBLEDON. – 1. forduló, férfiak: Murray–Peniston 6:3, 6:0, 6:1, Norrie–Machač 6:3, 4:6, 6:1, 6:4, Etcheverry–Zapata 6:7, 5:7, 6:3, 6:4, 7:5, Halys–Evans 6:2, 6:3, 6:7, 6:4. 1. forduló, nők: Szabalenka–Udvardy 6:3, 6:1, Ribakina–Rogers 4:6, 6:1, 6:2, Dzsabir–Frech 6:3, 6:3.

Nyitókép: Sajnos a tegnapi versenynap is ezzel a látvánnyal indult (Fotó: Beta/AP)