2024. május 9., csütörtök
WIMBLEDON

Đoković nyitja a centerpályát

A hagyományoknak megfelelően a férfi egyes címvédője, Novak Đoković nyitja meg közép-európai idő szerint 14.30-kor ma Londonban a wimbledoni torna műsorát a centerpályán. A 8. serlegére hajtó szerb a füves pályás Grand Slamen első ízben főtáblás argentin Pedro Cachinnal mérkőzik. Đoković a legutóbbi négy wimbledoni tornán nem talált legyőzőre, zsinórban 28 meccset nyert meg azt követően, hogy 2017-ben, amikor csuklósérüléssel bajlódott, a negyeddöntőben 6:7, 0:2-es állásnál adta fel a meccset a cseh Tomáš Berdych ellen.

Az eredeti sorsolás szerint az első napon még három szerbiai lett volna pályán, de Filip Krajinović sérülésre hivatkozva szombaton visszalépett. Miomir Kecmanović 16.30 tájban kezd az argentin Diego Schwartzmannal, és ugyanakkor Dušan Lajović is a brit Jan Choinskival. Györe László, Hamad Međedović, Natalija Stevanović, Fucsovics Márton, Udvardy Panna, Gálfi Dalma és Bondár Anna holnap rajtolnak.

Kémkedünk, kémkedünk? Novak Đoković Carlos Alcaraz edzőjével, Juan Carlos Ferreróval beszélgetett a wimbledoni edzésen (Fotó: Beta/AP)

Kémkedünk, kémkedünk? Novak Đoković Carlos Alcaraz edzőjével, Juan Carlos Ferreróval beszélgetett a wimbledoni edzésen (Fotó: Beta/AP)

A férfiaknál az első napon a legjobbak közül még Casper Ruud, Andrej Rubljov és Jannik Sinner, a nőknél a világelső Iga Świątek és az amerikai Jessica Pegula játszanak. Holnap kezd Carlos Alcaraz, Danyiil Medvegyev, Holger Rune és Sztefanosz Cicipasz, valamint a női a címvédő Jelena Ribakova és az idén Melbourne-ben bajnok Arina Szabalenka.

Szerb vonatkozású hír, hogy Belgrád elveszítette a 250-es ATP-tornát, amelyet a Đoković család üzemeltetett, de amelyet az idén Banja Lukában tartottak meg. A rendezési jogot a román Ion Țiriac visszakapta, és 2024-ben bukaresti rendezést hirdetett.

EASTBOURNE. – ATP-torna, elődöntő: McDonald–F. Cerundolo 2:6, 7:5, 6:2, Paul–Barrere 6:4, 6:3. Döntő: F. Cerundolo–Paul 6:4, 1:6, 6:4. WTA-torna, elődöntő: Keys–Gauff 6:3, 6:3, Kaszatkina–Giorgi 6:2, 7:5. Döntő: Keys–Kaszatkina 6:2, 7:6.
MALLORCA. – ATP-torna, elődöntő: Eubanks–L. Harris 4:6, 6:3, 7:6, Mannarino–Hanfmann 7:6, 6:4. Döntő: Eubanks–Mannarino 6:1, 6:4.
BAD HOMBURG. – WTA-tona, elődöntő: Siniaková–Navarro 6:2, 6:2, Bronzetti–Świątek – küzdelem nélkül. Döntő: Siniaková–Bronzetti 6:2, 7:6.
BELGRÁD. – Futures, negyeddöntő: Zekić–Saripov 5:7, 7:6, 6:4. Elődöntő: Zekić–Csepeljov 7:6, 7:5.
ALKMAAR. – Női ITF-torna, negyeddöntő: Udvardy L.–Du Pree 6:4, 6:4. Elődöntő: Udvardy L.–Scholl 6:3, 3:6, 7:6.

Nyitókép: Kémkedünk, kémkedünk? Novak Đoković Carlos Alcaraz edzőjével, Juan Carlos Ferreróval beszélgetett a wimbledoni edzésen (Fotó: Beta/AP)