2024. május 9., csütörtök

Egyes beoltatlan teniszezők részt vehetnek az Ausztrál Nyílt Teniszbajnokságon

A közölt feltételek szerint amennyiben oltás nélkül is engedélyezik számukra a bajnokságon való részvételt, a nevüket titokban tartják majd – írja a B92 hírportál.

Az egészségügyi kivételek jelentkezését egy szakemberekből álló külön bizottság fogja megvizsgálni, amit az immunológia, a fertőző betegségek és az általános prakszis szakterületeinek orvosai fognak alkotni.

A kérvényeknek meg kell felelniük az Ausztrál Immunizációs Műszaki Tanácsadó Testület (ATAGI) által adott irányvonalaknak, valamint ezt egy a kormány által kinevezett független szakértői csoport fogja felülvizsgálni.

Amennyiben a szakértők úgy ítélik meg, hogy a versenyző egészségügyi okokból nem veheti fel az oltást, úgy azt a döntést az Ausztrál Immunizációs Központnak nyújtják át.

Craig Tiley, az Australian Open első embere korábban kijelentette, hogy az elmúlt héten egy teniszező sem lett kivételezve.

Martin Pacula sportminiszter Đokovićtyal kapcsolatban kijelentette, hogy amennyiben úgy dönt, hogy nem oltja be magát és egészségügyi szempontból sem menthető fel, akkor nem vehet részt a bajnokságon.