2024. május 9., csütörtök

Đoković nagy küzdelem árán jutott tovább a harmadik fordulóba

A címvédő és világelső Novak Đoković négyszettes győzelemmel (6:3, 4:6, 7:6, 6:3) jutott be a harmadik fordulóba férfi egyesben az ausztrál nyílt teniszbajnokságon. A 36 éves klasszis szerdán a hazai közönség előtt szereplő, a világranglistán 43. Alexei Popyrinnel találkozott, akinek a harmadik játszmában négy labdája volt a 2-1-es szettelőnyhöz, de a szerb fordítani tudott. A 24-szeres Grand Slam-bajnok Đoković immár 29 mérkőzés óta veretlen Melbourne-ben, ahol ez volt a 91. győztes meccse.
Az olaszokkal novemberben Davis Kupa-győztes Jannik Sinner sima sikerrel vette a második akadályt, mint ahogy a közönségkedvenc Alex de Minaur – aki az év elején legyőzte a világelső Novakot a United Kupán – sem veszített szettet.
A nőknél a címvédő fehérorosz Arina Szabalenka 30 nyerőt ütve, bő egy órát töltött csak a pályán a 107. cseh Brenda Fruhvirtova ellen, míg a nap meglepetését a 16 éves orosz Mirra Andrejeva szolgáltatta, aki 6:0, 6:2-re verte a háromszoros Grand Slam-döntős tunéziai Onsz Dzsabúrt. A 2018-ban AO-győztes dán Caroline Wozniacki fordulatos meccsen maradt alul a selejtezőből érkezett orosz Marija Tyimofejevával (170.) szemben.
 

Nyitókép: BETA/AP