2024. május 13., hétfő

Nadal lett Federer utóda

Az ATP választásában 23. alkalommal ítélték oda a Közönség Kedvence elnevezésű díjat. A szurkolók választása Rafael Nadalra esett, aki először végzett az első helyen, pontosabban ő lett a svájci Roger Federer utóda, hisz a svájci örökös kedvencként 2003 óta zsinórban 19 alkalommal volt a szurkolók bálványa. Az első három választáson Gustavo Kuerten (2000) és kétszer Marat Szafin (2001, 2002) kapta ezt az elismerést.

A tennis.com szakportál hagyományosan kihirdeti az év szerintük öt legjobbját. A nőknél nyolcas lista alakult ki, amelyről végül is, elsősorban a nagy tormákon mutatott változékony játék miatt, a fehérorosz Arina Szabalenka, a wimbledoni bajnoknő Jelena Ribakina és az amerikai Coco Gauff nem jutott be az öt közé. Az első, mi sem természetesebb, a fölényesen világelső lengyel Iga Świątek lett.

A lista: 1. Iga Świątek, 2. Caroline Garcia, 3. Unsz Dzsabir, 4. Jessica Pegula, 5. Ashleigh Barty.

Kyrgios a barátnője miatt indul Párizsban

Öt év szünet után csak a barátnője miatt indul jövőre Nick Kyrgios a francia nyílt teniszbajnokságon. Az ausztrálok fenegyereke legutóbb 2017-ben szerepelt a Roland Garroson, amikor a 2. fordulóban kiesett, azóta rendre kihagyta a párizsi tornát, amely szerinte a legrosszabb Grand Slam, és ha rajta múlna, kivetetné a versenynaptárból is. „A barátnőm szeretné megnézni Párizst, úgyhogy jövőre elindulok, legalább keresek egy kis pénzt. Amúgy legszívesebben otthon maradnék” – közölte szokásos stílusában a 27 éves játékos, aki idén döntőt vívott Wimbledonban, a legjobb eredménye a Roland Garroson pedig a 3. forduló volt 2015-ben és 2016-ban.

Kyrgios és barátnője, Costeen Hatzi

Kyrgios és barátnője, Costeen Hatzi

Nyitókép: Rafael Nadal (Fotó: Beta/AP)