2024. május 8., szerda

Györe veszített a selejtezőben

Györe László három játszmában veszített az ausztrál Kokkinakis ellen a Cincinnatiben megkezdődött 1000-es torna selejtezőjében. Mindhárom játszmában egy break döntött, a zentai játékos pedig a döntő játszmában 5:6-nál, három meccslabdát is hárítva adta le az adogatást. Ugyanott Dušan Lajović az este az ausztrál Kublerrel vívott meg a tábláért, míg Fucsovics Márton szintén kiesett.

Novak Đoković az oltatlansága miatti tavalyi kihagyás után tér vissza Cincinnatibe, ahol eddig hét döntőt játszott, és kétszer diadalmaskodott. Novak erőnyerő a rajton, azután viszont nincs lazítás, hisz a Davidovich–Etcheverry meccs győztesével kezd, a nyolcaddöntőben Norrie vagy De Minaur, a negyeddöntőben pedig Sinner vagy Fritz következik. Az elődöntőben Medvegyev vagy Rune a valószínű ellenfél. Miomir Kecmanović az amerikai Pault kapta, aki Kanadában már másodszor nyert a világelső Alcaraz ellen.

Ha Cincinnatiben a ranglista szerint alakulna a negyeddöntő, az Alcaraz–Ruud, Cicipasz–Rubljov, Medvegyev–Rune és Đoković–Sinner párosítást látnánk. A címvédő horvát Ćorić Cicipasz ágán fut.

A női tornán a negyeddöntőben Świątek–Garcia (címvédő), Ribakina–Gauff, Pegula–Szakari és Szabalenka–Dzsabir lenne az eszményi párosítás, de már az 1. forduló is néhány érdekesnek ígérkező meccsel szolgál: Szvitolina–Wozniacki, Azarenka–Krejčíková, Osztapenko–Ka. Plíšková, Muchová–Haddad.

Torontóban Alcaraz és Medvegyev a negyeddöntőben kaptak ki, így Sinner harmadik, De Minaur első 1000-es döntőjében léphet fel.
Montrealban Świątek az elődöntőben Pegulától, Szabalenka a nyolc között Szamszonovától kapott ki. Pegula ellenfele a döntőben az eső miatt elnapolt Ribakina–Szamszonova meccs győztese lesz.

Carlos Alcaraz nagy sorozatát furcsa módon az amerikai Tommy Paul állította meg (Fotó: Beta/AP)

Carlos Alcaraz nagy sorozatát furcsa módon az amerikai Tommy Paul állította meg (Fotó: Beta/AP)

Érdekes statisztikai adat, hogy a világelsőket e héten amerikaiak győzték le, ami legutóbb 2008-ban Miamiban fordult elő, amikor Justine Henint S. Williams, Roger Federert pedig Andy Roddick múlta felül.

TORONTO. – 1000-es ATP-torna, negyeddöntő: Paul–Alcaraz 6:3, 4:6, 6:3, De Minaur–Medvegyev 7:6, 7:5, Sinner–Monfils 6:4, 4:6, 6:3, Davidovich–McDonald 6:4, 6:2. Elődöntő: Sinner–Paul 6:4, 6:4, De Minaur–Davidovich 6:1, 6:3.
CINCINNATI. – 1000-es ATP-torna, selejtező: Kokkinakis–Györe 6:3, 3:6, 7:5, Sevcsenko–Fucsovics 7:5, 6:4, Lajović–Hijikata 6:3, 6:3.
MONTREAL. – 1000-es WTA-torna, nyolcaddöntő: Szamszonova–Szabalenka 7:6, 4:6, 6:3, Bencic–Kvitová 6:7, 6:3, 6:1. Negyeddöntő: Świątek–Collins 6:3, 4:6, 6:2, Ribakina–Kaszatkina 5:7, 7:5, 7:6, Pegula–Gauff 6:2, 5:7, 7:5, Szamszonova–Bencic 6:4, 6:4. Elődöntő: Pegula–Świątek 6:2, 6:7, 6:4.

Nyitókép: Carlos Alcaraz nagy sorozatát furcsa módon az amerikai Tommy Paul állította meg (Fotó: Beta/AP)