2024. május 3., péntek
TENISZ

A svájci párbaj nyert

Szavazással dőlt el, hogy az év legjobb ATP-meccsét – nem számítva tehát a Grand Slam-találkozókat – a londoni mestertorna elődöntőjében a svájci Roger Federer és Stan Wawrinka játszották. Ez volt egyben az év utolsó ATP-meccse, hisz a győztes Federer másnap nem állt ki a döntőre Novak Đoković ellen. Roger meccslabdákat mentett, és 4:6, 7:5, 7:6-ra győzött, s a csata arról is emlékezetes marad, hogy felesége hangos kommentárokkal idegesítette Wawrinkát.

Az öt legjobb ATP-mérkőzés: 1. Federer–Wawrinka 4:6, 7:5, 7:6 (London, évzáró mestertorna, elődöntő), 2. Nisikori–Ferrer 7:6, 5:7, 6:3 (Madrid, elődöntő), 3. Nadal–Andujar 2:6, 6:3, 7:6 (Rio de Janeiro, elődöntő), 4. Đoković–Monfils 6:2, 6:7, 7:6 (Toronto, 2. forduló), 5. Dimitrov–Murray 4:6, 7:6, 6:3 (Acapulco, elődöntő).

Az e heti kis tornákon a szerb Nikola Ćaćić és a magyar Bukta Ágnes is kiesett, Argyelán Csilla Santiagóban a 2. fordulóba, Bondár Anna pedig Tel-Avivban a negyeddöntőbe jutott.

Bondár a második körben az izraeli Shir Azrannal mérkőzött, és magabiztosan nyert. A magyar tehetség következő ellenfele a cseh Barbora Štefková lesz. A brazíliai São Joséban Nikola Ćaćić csak két játékot nyert a helyi Joao Pedro Sorgi ellen, Argyelán Csillának pedig Santiagóban az argentin Camila Tumosa nem volt méltó ellenfele, a második fordulóban azonban a torna 1. kiemeltje, a szintén argentin Florencia Molinero következik.