2024. május 9., csütörtök
WIMBLEDON

A korosztályok legjobbjainak serlegcsatája

Három korosztály legjobbjai jutottak be a wimbledoni elődöntőbe, amelyben így a lehető legszínvonalasabb csatákat kapjuk. Elvben semmi akadálya annak, hogy ma a rangidős és címvédő Novak Đoković, a középkorosztályba sorolható Danyiil Medvegyev és a fiatal erők legígéretesebbje, Carlos Alcaraz a tőlük telhető legjobbal rukkoljanak elő a tenisz legnevezetesebb szentélyének publikuma előtt. Az utóbbi kettő egymással néz farkasszemet 1:1-es mérleggel indulva, a szerb pedig a fiatal generáció egy másik jeles képviselője, az olasz Jannik Sinner ellen lép pályára, és alighanem mindent megtesz, hogy megőrizze 10 éves veretlenségét a centerpályán.

A torna e szakaszában hálátlan dolog jóslatokba bocsátkozni, akik azonban megtették, többnyire Novak és Carlos győzelmét várják, a legkevésbé elképzelhető döntő pedig Medvegyev és Sinner összecsapása lenne.

A négyből hárman nyertek már nagy tornát. Novak a 8. wimbledoni és összesen 24. GS-serlegért áll versenyben, Medvegyev és Alcaraz pedig a US Open egy-egy trófeája után a második nagy ünneplést óhajtják.

Az első játszmában Holger Rune még teljesen pariban volt a világelsővel, de szép lassan Carlos Alcaraz felé billent a mérleg nyelve (Fotó: Beta/AP)

Az első játszmában Holger Rune még teljesen pariban volt a világelsővel, de szép lassan Carlos Alcaraz felé billent a mérleg nyelve (Fotó: Beta/AP)

Londonban csak az este derült ki, hogy közép-európai idő szerint ma 14 óra 30 perctől mely sorrendben tartják meg a meccseket. Nincs kizárva, hogy Đoković és Sinner kezd, de abban is lenne logika, ha a szervezők elsőnek az Alcaraz–Medvegyev párt tűznék műsorra.

Közzétették a jövő heti tornák benevezési listáit is, amelyeknek tegnap déli állása szerint a svéd Båstadban Dušan Lajović, a svájci Gstaadban pedig Miomir Kecmanović és Györe László is szerepelnek.

WIMBLEDON. – Negyeddöntő, férfiak: Alcaraz–Rune 7:6, 6:4, 6:4, Medvegyev–Eubanks 6:4, 1:6, 4:6, 7:6, 6:1. Negyeddöntő, nők: Szabalenka–Keys 6:2, 6:4, Dzsabir–Ribakina 6:7, 6:4, 6:1.
BÅSTAD. – Challenger, nők, 2. forduló: Danilović–Taraba 6:0, 6:,2 Zidanšek–Udvardy P. 6:2, 6:1.
CONTREXVILLE. – Challenger, nők, 2. forduló: Friedsam–Krunić 6:0, 7:6.
ASCHAFFENBURG. – Női ITF-torna, 1. forduló: Udvardy L.–Vojčinaková 6:0, 6:1.
AMSTELVEEN. – Női ITF-torna, 1. forduló: Radivojević–Hanatani 6:1, 6:4.

Nyitókép: Az első játszmában Holger Rune még teljesen pariban volt a világelsővel, de szép lassan Carlos Alcaraz felé billent a mérleg nyelve (Fotó: Beta/AP)