2024. május 20., hétfő
SZUPERLIGA

Fontos TSC-győzelem

A Szuperliga rájátszásának csütörtöki játéknapján a TSC a Čukaričkit fogadta és győzte le egy góllal, amivel nagyon fontos lépást tett a BL-selejtezőt érő második hely megszerzése felé. A győzelemnek köszönhetően öt fordulóval a bajnokság vége előtt a TSC-nek és a belgrádi csapatnak is 65-65 pontja van, de mivel az alapszakasz végén a topolyaiak végeztek a második helyen, egyelőre az övék a kedvezőbb pozíció. Az első játékrészben a középpályán folyt nagy harc. A TSC birtokolta hatvan százalékban a labdát, igazán nagy gólhelyzetet azonban nem sikerült kialakítania a jól védekező vendégek ellen. A második félidőben Saša Jovanović és Petar Ratkov hamar két ígéretes akciót is összehozott: Ratkov előbb Jovanović jobb, majd néhány perccel később bal oldali beadását fejelte a keresztlécre, érett a hazai gól. A 62. percben ismét Jovanović küldte középre a labdát, az érkező Nemanja Petrović pedig a kapuba továbbította. Több gól nem született a mérkőzésen, így a TSC közvetlen riválisa ellen nagyon fontos három pontot jegyzett. A topolyai szuperligás hétfőn, május 1-jén a tabella negyedik helyén álló Partizant fogadja, a mérkőzés 19 órakor kezdődik.

Kőkemény csata folyt a nagyon fontos pontokért (Fotó: TSC)

Kőkemény csata folyt a nagyon fontos pontokért (Fotó: TSC)

Topolya: TSC–Čukarički 1:0 (0:0)

TSC Aréna, 3000 néző, vezette: Mitić (Leskovac). Góllövő: Petrović 62. percben.

TSC: V. Ilić, Ćalušić, Jovanović (Kuveljić), Antonić, Stojić, Cvetković, Petrović, L. Ilić (Milosavljević), Đakovac, Ratkov, Cvetinović.

Čukarički: Belić, Rogan, Tošić, Docić (Stojanović), Tomović (Ovusu), Ivanović, Pankov, Badamosi, Drezgić, Lučić (Adžić), Kovač (Sisoko).

Szuperliga, rájátszás, 2. forduló, felsőház: TSC–Čukarički 1:0. Az élcsoport: C. zvezda 86, TSC és Čukarički 65, Partizan 58 pont. Alsóház: Spartacus–Javor 3:2, Radnik–Radnički (N) 1:0. Az élcsoport: Napredak és Kolubara 37, Javor 30, Radnički (N) 29 pont.

Nyitókép: Kőkemény csata folyt a nagyon fontos pontokért (Fotó: TSC)