2024. április 30., kedd
EURÓPA-LIGA

Nur-Szultanból a tabella élére

A Partizannak az európai kupaporondon is jól megy (Fotó: Beta)

A Partizannak az európai kupaporondon is jól megy (Fotó: Beta)

A nem is olyan régen még Asztanának nevezett kazah főváros a közelmúltban jókora örömet okozott a vajdasági sportbarátoknak, hiszen Nemes Máté világbajnoki bronzérmet, ezzel együtt olimpiai kvótát szerzett Szerbiának birkózásban. Úgy tűnik, hogy a most már Nur-Szultanként ismert város jó ómen a szerbiai sportéletnek, hiszen a belgrádi Partizan az Európa-liga csoportkörének 2. fordulójában a helyi együttes felett aratott 2:1-es diadalt, s ezzel az L jelű kvartett élére repült. Savo Milošević gárdája kevesebb labdabirtoklással több helyzetet alakított ki idegenben, s a mezőnyben is pazarul teljesítő nigériai Umar Sadiq két góljával elhozta a három pontot Kazahsztánból. A hajrában Sigurjónsson távoli lövésével a hazaiak még szépítettek, de a 2:1-es eredmény a hármas sípszóig nem változott. A csoport másik összecsapásán az Alkmaar és a Manchester United gól nélküli döntetlent játszott. A találkozóról sokat elárul, hogy a mérkőzés legjobbjának David de Gea tekinthető. A spanyol hálóőrnek folyamatosan irányítania kellett a védelmet, egy-két alkalommal pedig bravúros védést is bemutatott. A Vörös Ördögök a kilencven perc alatt egyetlen kaput eltaláló lövést sem jegyeztek fel, Ole Gunnar Solskjær vezetőedző ennek ellenére elégedetten nyilatkozott a meccs után.

A Ferencváros az első körben parádés teljesítménnyel mentett pontot az Espanyol ellen, a futballvalóság azonban gyorsan lecsapott a Zöld Sasokra. A Ludogorec a Groupama Arénában nagy zakót szabott Rebrovékra. A zöld-fehérek már az első félidőben kétgólos hátrányba kerültek, s hiába játszottak a szünet után emberelőnyben, a 64. minutumban a kegyelemdöfést is megkapták. A nyitófordulóhoz képest a Fradin szemernyi koncentráltságot sem lehetett felfedezni, a 0:3-s végeredmény így teljesen reális.

Az El-ben csütörtökön a végső győzelemre is esélyes Arsenal és Sevilla nyerni tudott. Az angolok négyet gurítottak a Standard Liège-nek, a spanyolok pedig 1:0 arányban felülmúlták az APOEL-t.