2024. május 12., vasárnap
NEMZETEK LIGÁJA

Horvát–spanyol a serlegért

Miközben tegnap kezdetét vette a jövő évi németországi Eb második selejtezős ablaka, a Nemzetek Ligája is elérkezett a végjátékához. A serlegért az A divízió négy csoportgyőztese szállt ringbe, a minitorna rendezője Hollandia volt. Szerda este Rotterdamban a házigazda Horvátországgal csapott össze, és bár jól kezdett (Malen, 34.), Kramarić tizenegyese (55.) és Pašalić (72.) higgadt befejezése után még a tulipánosoknak kellett drámai körülmények között egalizálniuk (Lang, 90+6.). A félórás ráadásban azonban a horvátok ismét előnybe kerültek Petković távoli lövésével (98.), Modrić pedig a Malacia faultja miatt befújt büntetőből pontot tett a találkozóra (116.).

Petkovićék vasárnap trófeáért csatázhatnak (Fotó: Beta/AP)

Petkovićék vasárnap trófeáért csatázhatnak (Fotó: Beta/AP)

A másik ágon csütörtök este Enschedében Spanyolország és Olaszország mérkőzött. A hispánok villámrajtot vettek, egy sikertelen olasz felszabadítás után Pino élt az alkalommal (3.), de Immobile már a 11. percben egyenlített, miután Le Normand kezezése okán büntetőt kaptak az itáliaiak. Hamarosan a fordítás is összejött, de Frattesi gólját (21.) les miatt érvénytelenítették, így az eredmény változatlan maradt, egészen a 89. percig, amikor Joselu döntött a spanyolok javára. Az elődöntők vesztesei vasárnap 15 órakor játszanak a bronzért, a győztesei pedig 20.45-kor a trófeáért.

Nemzetek Ligája, elődöntők: Horvátország–Hollandia 2:2, h. u. 4:2, Spanyolország–Olaszország 2:1.

Garcia a Napoli élén

A francia Rudi Garciát nevezték ki az olasz bajnokságban címvédő Napoli vezetőedzőjének. Az 59 éves szakember elődje, Luciano Spalletti 1990 után először vezette bajnoki címre a nápolyi együttest a Serie A legutóbbi kiírásában, s bár a szerződése 2024-ben járt volna le, ő az idény végén mégis távozott. A Napoli csütörtökön a weboldalán jelentette be Garcia érkezését, de arról nem számolt be, hogy mennyi időre szóló megállapodást kötött a trénerrel. A francia szakember legutóbb az ötszörös aranylabdás Cristiano Ronaldót is foglalkoztató szaúdi al-Nasszr edzője volt, de ott nyolc hónap után, áprilisban közös megegyezéssel szerződést bontottak vele. A szaksajtó korábban arról írt, hogy Garciának nézeteltérései voltak a portugál sztárral. Garcia 2013 és 2016 között a Romát irányította, de dolgozott már hazájában többek között a Lille-nél, a Marseille-nél és a Lyonnál is.

Nyitókép: Petkovićék vasárnap trófeáért csatázhatnak (Fotó: Beta/AP)