2024. június 3., hétfő

Színvonalas mérkőzések és kiváló szervezés

Adán ötszáz kisfocista lépett pályára az idei Böködi-kupán

Az AFK labdarúgóklub szombaton és vasárnap 18. alkalommal rendezte meg a Böködi-kupát az adai focipályán, ahol 4 korosztályban 40 utánpótláscsapatból 500 gyermek lépett pályára. Az egykori kiváló adai labdarúgó, Böködi Zoltán emléke előtt tisztelgő tornán négy pályán mérkőztek meg egymással a kisfocisták a 2012-es, 2013-as, 2014-es és a 2015-ös korosztályban. A kiváló színvonalú utánpótlástornán vajdasági csapatok és focisulik játékosai szerepeltek. A szervezők nagyszerű feltételeket biztosítottak, a gyerekek kifogástalan minőségű gyepen és jó körülmények között játszhatták le a mérkőzéseket. A szervezők minden korosztályban serleggel és éremmel jutalmazták a dobogós helyezést elért csapatokat.

A 18. Böködi-kupa végeredménye – 2012-es korosztály: 1. OneTeam (Temerin), 2. Bolesnikov (Újvidék), 3. Gradnulica Junior (Nagybecskerek). 2013-as korosztály: 1. AFK, 2. OFK Becse, 3. Mladi Vukovi (Nagykikinda). 2014-es korosztály: 1. Proleter (Nagybecskerek), 2. OneTeam, 3. AFK. 2015-ös korosztály: 1. AFK, 2. OFK Becse, 3. Obilić (Törökkanizsa).

A tornagyőztes 2013-as és 2015-ös adai csapat Budai Zoltán edzővel (Berec Márk felvétele)

A tornagyőztes 2013-as és 2015-ös adai csapat Budai Zoltán edzővel (Berec Márk felvétele)

Körtvélyesi Tícián klubigazgató elmondta, hogy szinte minden vajdasági nagyváros képviseltette magát Szabadkától Újvidékig, Zombortól Nagybecskerekig, és a legerősebb focisulik, a TSC, a Bambi, a OneTeam és a Proleter csapatai szerepeltek a kupán. Kiemelte, hogy a csoportküzdelmekben vegyesek voltak a mérkőzések, mert felvállalták a szereplést az erős csapatok ellen olyan klubok is, amelyek nincsenek olyan magas szinten, de részvételükkel színesebbé és népesebbé tették a tornát. A kiesési fázisba viszont már a legerősebbek jutottak tovább, így utána már minden mérkőzés színvonalas és kiegyenlített játékot hozott. Körtvélyesi elégedett volt az adai csapatok szereplésével is, amelyek közül a 2013-as és a 2015-ös korosztály tornagyőztes lett, a 2014-es kék gárda a harmadik helyen végzett, illetve ugyanebben a generációban a fehér csapat is jól szerepelt, de nem jutott túl a csoportkörön, akárcsak a 2012-es csapat.

Tóth Tamás, az AFK elnöke szintén nagyon elégedett volt a Böködi-kupa színvonalával, a részvétellel és az adai utánpótláscsapatok teljesítményével: „Nagyon jól sikerült a 18. Böködi-kupa. Az AFK számára az utánpótlás-nevelés a legfontosabb, ez a fő célkitűzésünk. Ez jó tanúságtétel, hogy ilyen tornát szervezünk, ahol a gyerekek jól érzik magukat, és versenyeznek, a legjobbak pedig elismerésben részesülnek. Ezt továbbra is folytatjuk mint a TSC egyik legjobb alközpontja, és az utánpótlás-nevelésre fogjuk helyezni a hangsúlyt. Nagyon sok gyermek edz, legalább hat edzőnk foglalkozik 150 regisztrált játékossal az utánpótlásban. Minden korosztályban versenyzünk. Az idén is több csapatunk bajnok lesz a saját bajnokságában. Jövőre is ehhez hasonló célkitűzéseket szeretnénk meghatározni.”

Nyitókép: A tornagyőztes 2013-as és 2015-ös adai csapat Budai Zoltán edzővel (Berec Márk felvétele)